U Velikoj Gorici ovih dana otvorio se natkriveni bazen. Nije čak niti mnogo koštao, 40-ak milijuna kuna. S obzirom da nam je nogometni stadion već na 30 milijuna kuna, zašto umjesto njega ne bismo izgradili zatvoreni bazen? Po rezultatima se naši nogometaši svakako mogu mjeriti s našim plivačima.

Nogometaša nema ni za bacit’ nabiguze

Istina, bazen košta. Pa košta i stadion, s tim da je stadion ekskluzivno rezerviran za one koji žele postati nogometaši ili ih na to tjeraju roditelji, a na bazen smije svatko. Uostalom, nogometni trener nedavno se žalio da ne može za trening skupiti više od tri prvotimca. Nije to ni za pravu belu dovoljno, kamoli za nogomet. Jedva bi i nabiguze mogli odigrati.
Priznajem, ja sam tu subjektivan, ne igram loptu, a volim se brčkati, i zato sam spreman svakom političaru dati besplatan savjet kako da izgradi bazen u Bjelovaru.
Prvo treba krenuti s nekom smiješnom, totalno promašenom cifrom. Recimo, da čitav bazen košta 14 milijuna kuna. Onoga tko neće htjeti bazen treba proglasiti gradskim neprijateljem, mrziteljem sporta, rekreacije, mladosti i svega što je bjelovarsko. Potom valja izglasati kreditno zaduženje, a pritom pozvati stručnjaka koji će na samoj prezentaciji reći da ustvari 14 milijuna kuna košta korito bazena, a gdje su tu još pločice, skakaonice, mali bazen, saune i wellness, stolarija, parkiralište, krov…
Pa dobro, koliko onda košta bazen, pitat će vijećnici, ali ne treba im dati odgovor. Što ih briga, pa nije to njihov novac.

I bazen već ima građevinsku dozvolu

Nakon toga raspisat ćemo javni natječaj pa ćemo vidjeti koliko stvarno ništa taj naš bazen, a koštat će minimalno duplo. Ali nećemo odustajati od njega jer smo već izvadili građevinsku dozvolu, pa eto, da ne propadne. I vidi čuda, pa građevinska dozvola za natkriveni bjelovarski bazen ishođena je još sredinom 2014. godine. Tada je rečeno da će Grad čekati da se stvori neka bolja prilika da krene u samu izgradnju. Slijedeći stadionsku logiku, krajnje je vrijeme da se i bazen počne graditi. Jer, nećemo valjda dopustiti da nam propadne građevinska dozvola.