Volio bih biti Djed Božićnjak i ispuniti Bjelovarčanima ono što sam im i obećao, ispalio je prije dan-dva na svom fejs profilu bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i zlatnim se slovima upisao u knjigu velikih hrvatskih političkih izjava. Rame uz rame Milanu Bandiću koji je izjavio da ga nitko ne može toliko tražiti koliko on može obećati ili pak najvećem od svih, Andriji Hrebrangu, koji je rekao da nikad ne laže, nego da povremeno ne govori istinu.

Bandićevska obećanja

Izjavivši da samo Djed Božićnjak može ispuniti ono što je on kao gradonačelnik obećao Bjelovarčanima, Hrebak je, iako mu to nije bilo ni na kraj pameti, priznao da su njegova obećanja upravo u rangu Bandićevih i Hebrangovih. Izjava je to koju bi rado citirao Dario Juričan, predsjednički kandidat koji će zasigurno biti najveće iznenađenje ovih izbora i koji, poput svakog pravog političara, pa tako i ovih naših bilogorskih, želi biti Milan Bandić.

Isparila dogradnja škole u Ždralovima

I vidi stvarno, podsjetila je bjelovarska oporba, gradonačelnik Hrebak na velika zvona najavljivao je dogradnju područne škole u Ždralovima. Za govornicom u gradskoj vijećnici raspoređivao je učenike s jednog kraja grada na drugi, a sve kako bi opravdao odustajanje od izgradnje nove bjelovarske osnovne škole u sjevernom dijelu grada koja je nasušno potrebna, za koju je otkupljeno zemljište i za koju Grad Bjelovar otplaćuje kredit. Područna škola u Ždralovima trenutno je u energetskoj obnovi, ali od proširenja te škole nema ništa niti će išta biti. Izbačena je iz gradskog proračuna vjerojatno i prije nego što je u njega uopće mogla biti uvrštena.

Božić svakog dana

Područna škola u Ždralovima najupečatljiviji je, ali svakako ne i jedini primjer, budimo blagi, verbalne manipulacije bilogorskog pretendenta na dužnost Djeda Božićnjaka. Kako vrijeme bude prolazilo, oni duljeg pamćenja svakako će imati prigodu otvarati jedan po jedan šareno umotani poklon mladog, bezbradog djedice i u njima pronalaziti veliko prekrasno ništa. S toliko poklona, oporbi bi svaki dan mogao biti Božić.