Nakon što se u nekoliko navrata 20-godišnja Zlatka Subotičanec iz Bjelovara, pred svojim sugrađanima pokazala kao vrsna umjetnica, kreativka i uporna mlada djevojka koja zna kojim putem želi ići, u prosincu prošle godine počela je raditi u zagrebačkoj firmi “Exordium Games”, koja se bavi proizvodnjom video igrica. Tamo je zadužena za kreiranje likova za igrice. Povremeno izrađuje i grafike koje su više primjerene za društvenu mrežu Facebook.

Ambicioznost na djelu

– Dnevno odradim standardnih osam sati, ali znam ostati i duže, ako smatram da nešto mogu bolje napraviti, a da opet ne potratim radno vrijeme na to. Jako je bitno tijekom radnog vremena izbaciti puno novih radova i da se na svakom slijedećem sastanku vidi napredak. Ideje dolaze, ako je radna atmosfera u redu. Kolege u uredu imaju stvarno dobre ideje, te iz njihovih razgovora mogu zaključiti što im treba. Kad ponestane ideja, onda si zadam zadatak da proučim nešto na internetu ili pogledam svijet, ljude oko sebe. Detalji mi često ostanu u glavi i ponekad na taj način nastaju moji likovi, kaže Zlatka.

Zlatkin tim broji šestero ljudi, kojem će se uskoro pridružiti još dvije osobe, zadužene za grafiku. Tu su i dva programera, 3D artist, game dizajner i osoba zadužena za “copyje” i vizualni aspekt igre. Zadnji projekt na kojem je tim vrijedno radio je igrica “Nephil’s Fall”. Igrica je predstavljena na platformi “Kickstarter” na kojoj za realizaciju igrice trebaju prikupiti 30 tisuća dolara. Ekipa je do sada “zaradila” više od 20 tisuća dolara.