Zoran Bišćan, član uprave komunalnih poduzeća Komunalac i Vodne usluge HDZ-ov je kandidat za bjelovarskog gradonačelnika, priopćili su iz te stranke u utorak navečer nakon sjednice gradskog odbora na kojoj je taj inženjer strojarstva dobio jednoglasnu potporu stranačkih kolega.

Iz HDZ-a ističu da Bišćan „u svojim rukama drži ne samo najvrijedniji već i najvažniji projekt ne samo za Bjelovarčane, nego i za stanovnike okolnih mjesta”, misleći pritom na projekt aglomeracije Bjelovara vrijedan 260 milijuna kuna.

Zoran Bišćan rođen je 1971. u Bjelovaru u kojem je završio osnovnu i srednju školu, a potom upisao i završio u Zagrebu Fakultet strojarstva i brodogradnje. Dosadašnji radni vijek vezan mu je uz Bjelovar, pa je tako karijeru započeo u Tvornici opruga i metalnih proizvoda „ESCO“ d.o.o., potom 2005. prelazi u Elektrometal, a od 2011.godine prelazi u Komunalac Bjelovar, u svojstvu člana Uprave društva. Karijeru dalje gradi kao član uprave Komunalca i Vodnih usluga, stoji u priopćenju HDZ-a u kojemu spominju i da je Bišćan oženjen i otac dvojice sinova, a navode i da je njegova supruga Sanja je dr. med. subspecijalist neuro radiologije. Sin Bruno student je Jazz akademije u Grazu, dok je mlađi Karlo učenik Matematičke gimnazije.

Uz sve spomenuto, Bišćan je zaljubljenik u sport, deset godina igrao je rukomet, a rekreativno se bavi skijanjem i plivanjem. Trenutno uživa u vinogradarstvu i podrumarstvu, navodi HDZ u priopćenju.