BJELOVAR – Nakon iznimno uspješnog prvog izdanja Bjelovar Fun Run, ekipa iz Sportske udruge GO2 Bjelovar organizirala je i drugo izdanje koje će biti održano u subotu, 21. rujna u središtu grada sa startom na korzu. Glavni cilj organizatora je da se svim natjecateljima i gledateljima pruži nezaboravna zabava u Run dijelu programa, ali još i više u Fun dijelu. Cijeli događaj bit će mix sporta, glazbe i zabave.

Za razliku od prošle godine kada su se trčale dvije utrke, ove se godine trče tri. Naime, uz utrku na 10 km i na 5 km, organizirana je i štafeta – 4×2,5 km. Start utrke je ispred katedrale, a cilj ispred bjelovarskog glazbenog paviljona u samom središtu grada. Sam park će zapravo biti velika pozornica na otvorenome koja će nudit pregršt sadržaja.

Pivski festival

Staza će biti pokrivena sa 4 Fun zone koje su namijenjene gledateljima. Inače, u Fun dijelu programa ove godine očekuje nas prvi ‘Bjelovar Craft Draft’, pivski festival koji otvara svoja vrata dan prije utrke u petak 20. rujna.

Posjetitelji će moći kušati više od 10 različitih vrsta craft piva, a održati će se i predavanja o ‘pivskim pričama’, kao i beer tasting gdje će se moći kušati i naučiti nešto novo o samoj izradi craft piva.

Za glazbu će prvog dana u petak zadužen biti Bjelovar Big Band koji svojim nastupima oživljava glazbu zlatne ere big bandova evergreena 1930-ih i 40-ih godina (Glenn Miller, Benny Goodman, Count Basie, Frank Sinatra).

Nakon njih nastupaju ‘Mineralni krastavci’ koji sviraju legendarne domaće i strane Funk i Blues hitove. Oba dana za podizanje atmosfere zadužen će biti i svima dobro poznati Vedran Car uz kojeg će nastupiti nekoliko najboljih hrvatskih DJ-a.

Za sve mališane će se pobrinuti ekipa trenera iz Malog olimpijca, tako da će u parku biti postavljeni sportski poligoni i razne igraonice za djecu. Svi roditelji moći će ostaviti svoju djecu da uživaju u sportkim sadržajima kako bi nesmetano mogli iskoristiti ponudu cijelog festivala.

Prijaviti se možete ovdje , a cijena startnog paketa iznosi 130kuna. Startni paket uključuje trkačku majicu, ruksak, finišersku medalju, energetski napitak i razne bonove za popust na sportsku i drugu opremu.