BJELOVAR – Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjaka iz Zagreba kojeg se tereti zbog počinjenja kaznenog djela krađe, a ovo je jedan od onih tako bizarnih slučajeva da teško bizarniji može biti. Ovog Zagrepčanina, koji je samo u zadnjih pet godina pravomoćno osuđivan zbog krađa, teških krađa, razbojništava, razbojništava u pokušaju, teških kaznenih djela protiv spolne slobode i prijetnji zbog čega mu je sveukupno izrečeno više od 16 godina zatvora, no svejedno se i dalje nalazi na slobodi, ovaj puta tereti se zbog krađe auta u Bjelovaru kojeg je nedugo potom slupao u Predavcu.

Incident zbog kojeg će se 35-godišnjak uskoro naći pred sudom dogodio se 21. travnja prošle godine na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru kada je ukrao Golf V TDI kojeg je vlasnik ostavio otključanog na parkirališnom prostoru ispred T-Coma.

Da situacija bude gora, vlasnik je u otključanom autu u jednom od pretinaca pronašao rezervni ključ kojeg je 35-godišnjak pronašao i upalio auto. Odvezao se potom do Predavca gdje je uzrokovao prometnu nezgodu u kojoj je Golfa čiju je vrijednost vlasnik procijenio na 30 tisuća kuna, u potpunosti uništio. Optužnicom je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru predložilo da se 35-godišnjaka osudi na dvije godine zatvora, a još nevjerojatnije i nadrealnije od situacije iz optužnice djeluje obrana koju je pred policijskim službenicima iznio optuženik.

Naime, kazao je da je tog dana prijateljicu dovezao u Bjelovar u posjet zaručniku koji je u zatvoru. Dok ju je čekao, otišao je do centra grada i sjeo u kafić gdje je popio alkoholna pića nakon čega je krenuo po auto crne boje kojim su došli. Došao je do parkirališta u alkoholiziranom stanju, ušao je u Golf V TDI za koji je mislio da je Renault 5 njegove prijateljice, a ključ se nalazio na istom mjestu gdje i on drži ključ. Vozilom se uputio po prijateljicu u zatvor, no u međuvremenu se izgubio jer ne poznaje Bjelovar. Tražio je kafić u kojem se trebao naći s prijateljicom, no potpuno se izgubio, a ne zna kako je završio u Predavcu jer je bio dezorijentiran. Sletio je s ceste i bio je u stanju šoka, a u trenutku kad ga je prijateljica nazvala da pita gdje je, on je hodao uz cestu. Potom je ona došla po njega taksijem pošto ne vozi i odvezli su se za Zagreb, a epilog ovog bizarnog slučaja trebali bismo saznati uskoro na Općinskom sudu u Bjelovaru.