Na Općinskom sudu u Bjelovaru ovih je dana nepravomoćno završen parnični postupak u kojem je muškarac  tužio ženu čiji je pas završio pod kotačima njegovog automobila u mjestu Pavlovac. Ova se nesreća dogodila još u lipnju 2015. godine kad se čovjek kretao Pavlovcem, a u jednom trenutku pred njegov je automobil izletio pas.

Putem mikročipa na lešini psa utvrđeno je u čijem je životinja bila vlasništvu, a kako je na automobilu čovjeka  nastala šteta na prednjem dijelu automobila, on je postavio odštetni zahtjev od 5100 kuna. Vlasnica psa istaknula je kako je pas doista i bio u njenom vlasništvu, no dva mjeseca ranije pobjegao je od kuće, a istaknula je da je postavljen odštetni zahtjev previsok.

Sud je na kraju presudio u korist tužitelja i vlasnica psa morat će platiti odštetu od 5100 kuna. Ova presuda mogla bi biti pouka onima koji svoje ljubimce ostavljaju bez nadzora jer osim što postoji opasnost da na taj način ostanu bez svojih četveronožnih prijatelja, postoji velika mogućnost da će platiti odštetu za štete na vozilima pod čijim kotačima oni završe.