Piše: Vedran Cindrić

Školski odbor II. osnovne škole Bjelovar raspisao je natječaj za novog ravnatelja/ravnateljicu navedene škole koji istječe sutra, 21. studenog. Budući da je ta školska ustanova zbog mnogobrojnih afera i skandala posljednjih godina često bila u medijima, imenovanje novog ravnatelja/ravnateljice izaziva zanimanje bjelovarske javnosti.

Neslužbeno doznajemo da se aktualna ravnateljica Davorka-Bačeković Mitrović unatoč skandalima (jedan od članaka ovdje) i sudskim procesima u kojima je škola tužena već prijavila na natječaj i očekuje novi mandat. No, izvjesno je također da će imati žestoku konkurenciju jer kako saznajemo prijavili su se i drugi kandidati. Štoviše, jedan kandidat također dolazi iz II. osnovne, dok drugi dolaze iz drugih škola.

Inače, kandidat za ravnatelja/icu mora imati završen studij odgovarajuće vrste za rad na radnom mjestu učitelja, nastavnika ili stručnog suradnika u školskoj ustanovi u kojoj se imenuje za ravnatelja. Također, mora imati i položeni stručni ispit i najmanje osam godina radnog iskustva u školskim ili drugim ustanovama u sustavu obrazovanja od čega najmanje pet godina na odgojno – obrazovnim poslovima u školskim ustanovama.

Kako to često biva, vjerojatno će i političko zaleđe odigrati veliku ulogu, a koga će Školski odbor uz blagoslov gradonačelnika Hrebaka imenovati saznat će se najkasnije za 45 dana. Neka igre počnu.