Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak sudjelovao je u petak 11. siječnja u lovu u kojem se dogodio nesretan slučaj ranjavanja lovca, priopćeno je 14. siječnja iz Biskupijskog ordinarijata u Bjelovaru.

„Nadležna državna tijela provode zakonom predviđen postupak na kraju kojega ćemo se oglasiti priopćenjem. Biskup izražava svoje duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, a ozlijeđenom lovcu želi brzi oporavak“, ističe se u priopćenju Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Podsjetimo, biskup bjelovarsko-križevački, mons. Vjekoslav Huzjak, u petak, 11. siječnja, tijekom lova na veprove u lovištu na području Lipovljana, slučajno je upucao kolegu lovca lovačkim karabinom u natkoljenicu, prenosi Večernji list. O incidentu se oglasila i nadležna policijska postaja, bez navođenja osobnih podataka:

“U petak, 11. siječnja oko 10.30 sati, u državnom lovištu kod mjesta Kraljeva Velika, na području općine Lipovljani, u organiziranom lovu je pucanjem iz vatrenog oružja ranjen 64-godišnji muškarac. Zbog zadobivene ozljede prevezen je u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život.

S ciljem utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je lovac stradao, policija provodi kriminalističko istraživanje.”