Zvuci tamburica odjekivali su danas bjelovarskom gradskom tržnicom na kojoj je organizirana prodaja ulaznica za tradicionalni 5. Etno festival “Bilogoro u srcu te nosim” koji će se održati u nedjelju, 20. listopada u Školsko-sportskoj dvorani u Velikom Trojstvu u 19 sati.

Ove godine stručna je komisija od 25 pristiglih i prijavljenih skladbi iz gotovo cijele kontinentalne Hrvatske odabrala 22 koje će biti uživo izvedene u tijeku finalne festivalske večeri koju će upotpuniti legendarni Šime Jovanovac.

Uz ulaznicu i besplatan prijevoz

Prodaja ulaznica na bjelovarskoj gradskoj tržnici bit će organizirana i u subotu u dopodnevnim satima. Uz to ulaznice se mogu kupiti i u zgradi Općine u Velikom Trojstvu te na dan festivala ispred školsko-sportske dvorane. Uz simboličnu cijenu ulaznica od 20 kuna, organizatori festivala pobrinuli su se osigurati i besplatan prijevoz od Bjelovara do Velikog Trojstva s tim da festivalski autobus polazi u 18 sati s bjelovarskog kolodvora..

Promocija bilogorskog kraja i ljubavi prema zavičaju

-Etno festival koji organiziramo već jubilarnu petu godinu za redom doprinosi promociji našeg lijepog bilogorskog kraja, ali i specifičnog bilogorskog melosa koji na ovaj način čuvamo od zaborava i na neki način unapređujemo – kazao je načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić, zadovoljan činjenicom da festival postaje sve kvalitetniji i profesionalniji. Prepoznaje to i publika koja baš kao i izvođači rado dolaze u Veliko Trojstvo kako bi zajedno uživali u pjesmama koje promiču ljubav prema zavičaju.