U sklopu ovogodišnje Terezijane održava se i prvi Bilogora Challenge koju organizira Sportska akademija Mali olimpijac. Bilogora Challenge 2017. manifestacija je sportsko-rekreativnog, ali i edukativnog karaktera kojoj je želja da se ovim događajem, koji je ispunjen sportskim aktivnostima, edukacijom i zabavom, svi posjetitelji podsjete da se kroz sport razvijaju i dobri međuljudski odnosi i zdrave životne navike. Danas (subota) u poslijepodnevnim satima na gradskom korzu održane su kvalifikacije za sve prijavljene ekipe, a u veliko finale je ušlo 8 ekipa koje će se sutra (nedjelja) natjecati na prostoru Vinarije Coner u Jabučeti.

Najboljih 8 ekipa koje su izborile finale natjecat će se po skupinama u tradicionalnim i modernim sportovima kao što su:
airsoft biatlon, sportsko penjanje, luk i strijela, kamena s ramena, skok u dalj ekipno, utrka kroz vinograd s preprekama i još hrpa drugih disciplina koje sada ne želi otkrivati, ali svakako će biti možda prvi put viđene na ovim prostorima!
U sklopu Bilogora Challengea održat će se i edukativni dio s predavačima stručnjacima u području poput sporta, nutricionizma, psihologije i sličnih aktualnih tema. A svi posjetitelji osim edukativnih predavanja moći će uživati u puno sportsko – rekreativnih, gastronomskih i ostalih sadržaja koji će sutra biti u ponudi.