Bilogora Challenge 2017. manifestacija je sportsko-rekreativnog, ali i edukativnog karaktera. Organizator manifestacije je Sportska akademija Mali olimpijac kojoj je želja da se ovim događajem, koji će biti ispunjen sportskim aktivnostima, edukacijom i zabavom, svi posjetitelji podsjete da se kroz sport razvijaju i dobri međuljudski odnosi i zdrave životne navike. Prvo izdanje Bilogora Challengea održat će se u sklopu ovogodišnje Terezijane u trajanju od dva dana.

Cilj Bilogora Challengea 2017. je potaknuti i osvijestiti što veći broj ljudi o važnosti kvalitetnog i aktivnog provođenja slobodnog vremena.
-Događanje je natjecateljskog karaktera, a svaka ekipa bit će sastavljena od maksimalno 6, a minimalno 5 članova, s obvezno 2 ženska člana u timu. Natjecanje će biti spoj tradicionalnih i modernih sportskih igara, a prvenstveni je cilj da se sve ekipe i gledatelji dobro zabave. Prvi dan u centru grada Bjelovara, na gradskom korzu, u subotu 17.6., od 18:00h bit  će kvalifikacije za sve prijavljene ekipe. Kvalifikacije će se održati po principu najbržeg vremena svakog tima u savladavanju poligona koji je sačinjen od 5 stanica na kojima će članovi tima pokazati svoje vještine. Najboljih 8 plasiranih ekipa kvalificirat će se u finalni krug natjecanja koje će se održati 18.6. na prostoru Vinarije Coner u Jabučeti – pojasnio je Zoran Pajić, mag. kineziologije i jedan od organizatora manifestacije.

Dodaje da će se najboljih 8 ekipa koje su izborile finale natjecat po skupinama u tradicionalnim i modernim sportovima kao što su:
airsoft biatlon, sportsko penjanje, luk i strijela, kamena s ramena, skok u dalj ekipno, utrka kroz vinograd s preprekama i još hrpa drugih disciplina koje sada ne želi otkrivati, ali svakako će biti možda prvi put viđene na ovim prostorima!
-U sklopu Bilogora Challengea održat će se i edukativni dio s predavačima stručnjacima u području poput sporta, nutricionizma, psihologije i sličnih aktualnih tema. A svi posjetitelji osim edukativnih predavanja moći će uživati u puno sportsko – rekreativnih, gastronomskih i ostalih sadržaja koji će se nuditi taj dan – ističe Pajić i nastavlja.

-Treba naglasiti da će oba dana biti izložen MBS (movement balance system) info pult. Prvi dan roditelji će moći obaviti pregled dječje kralježnice i dobiti savjete za korekciju. U nedjelju će svim posjetiteljima MBS info pult nuditi pregled procjene stanja tijela u stajanju i kretanju, te savjete za otkanjanje boli prilikom izvođenja pokreta u svakodnevnom životu.
Prve tri ekipe očekuju bogate nagrade, a sve ostale izrvsna zabava i after party.

Prijave za ekipe:
Ivan Nikolić 097 788 9791
Nikola Kovaček 098 971 1365
Stipe Boščić 098 572 272
ili na mail bilogora.challenge@gmail.com.