Završetak školske godine već tradicionalno ujedno označava i početak kupališne sezone, a Bjelovarčani, oni koji već ne uživaju kupajući se u Jadranskom ili nekom drugom moru, na izbor imaju poprilično široku kupališnu ponudu, čak i samo na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Bjelovarčanima je svakako najbliži, a i cjenovno najpovoljniji, bjelovarski bazen. Ovogodišnja kupališna sezona započinje nakon financijski poprilično izdašne obnove od 2,6 milijuna kuna, čiji je rezultat, među ostalim, i novo dječje igralište, ali i potpuno obnovljene svlačionice.

 Najjeftiniji Bjelovar i Šandrovac

S obzirom da do bjelovarskog bazena nema putnih troškova, a cijene ulaznica i ove sezone zadržale su se na vrlo prihvatljivih 15 kuna za odrasle i deset kuna za djecu, za očekivati je da će mnogima biti prvi izbor. Za kišnih dana Bjelovarčani imaju vrlo blisku alternativu u obliku malenog natkrivenog bazena kapaciteta 15-ak osoba u Vita Novoj, domu za umirovljenike u Klokočevcu.
Onima koji ne prezaju od kraćih putovanja i romantičnog doživljaja prirode, na raspolaganju su bazeni u Šandrovcu i Velikom Grđevcu, pri čemu je potonji novijeg datuma izgradnje, pa tako i sadržaja. S cijenama ulaznica od deset kuna za osobe mlađe od 15 godina te 15 kuna za odrasle, besplatnim ležaljkama i velikom travnatom površinom idealnom za sunčanje i izležavanje, bazen u Šandrovcu svakako nije bez svojih draži. Postoji i mogućnost kupnje sezonskih karata koje koštaju stotinu kuna za djecu, a 150 kuna za odrasle.

Daruvar je i dalje bazenska prijestolnica

Bazeni u Velikom Grđevcu posebni su iz najmanje dva razloga – njihova izgradnja financirana je novcem iz EU fondova, a zahvaljujući solarnim panelima koji griju vodu, kupališna sezona trebala bi počinjati već sredinom svibnja, a završavati krajem rujna, ako ne i u listopadu. Osim bazena, Grđevac svakako valja posjetiti i zbog Centra Mate Lovraka, besplatnog parka s atrakcijama, poput originalnog vlaka u kojemu je sniman Vlak u snijegu te ostalim motivima iz djela najpoznatijeg hrvatskog dječjeg pisca.

Najširi izbor pak nudi bazenska prijestolnica Bjelovarsko-bilogorske županije, Daruvar. Za one koji se žele odmoriti i napuniti baterije u ljekovitoj vodi, tu su Daruvarske toplice, s tradicijom koja seže još od rimskog doba. Preko puta je modernije zdanje, Termalni vodeni park, koji cilja na publiku željnu zabave i avanture. TVP ujedno je i objekt s najviše vodenih površina, ali razumljivo, i s najvišom cijenom ulaznice.