Nakon više od deset godina stanke biciklistički maraton se vraća u Bjelovar najviše zahvaljujući Biciklističkom klubu Gema i Turističkoj zajednici Bilogora  – Bjelovar.

-Biciklistički klub Gema funkcionira već tri godine. Imamo 20-ak članova koji su vrlo aktivni. Imamo i mlade dečke koji idu na razne utrke i mislim da se polako sve više zna za nas. Također, svaku prvu nedjelju u mjesecu organiziramo obiteljsku vožnju koja kreće u 14h s gradskog paviljona – priča nam Senad Begić, tajnik kluba. Budući da su svjesni da je biciklistički maraton sve popularniji i da u Bjelovaru ima puno zaljubljenika u biciklizam odlučili su nakon puno godina organizirati maratonsku utrku pod nazivom 1. XCM TEREZIJANER.

-Maraton smo organizirali u suradnji s Turističkom zajednicom Bilogora – Bjelovar. Utrka će biti održana u nedjelju 11. lipnja u 10:00 sati. Start i cilj utrke bit će na korzu kod gradskog muzeja. Nakon izlaska iz grada vozit ćemo po najljepšim dijelovima Bilogore, šumskim putevima, uzbrdo, nizbrdo i tako 73 km velikog i 40 km malog maratona – pojašnjava Begić. Dodaje da se prijaviti može sve do petka 9. lipnja na gema.biciklist@gmail.com a pravo nastupa imaju svi od navršenih 16 godina uz potpisanu izjavu roditelja/staratelja.

-Očekujemo da će 11. lipnja biciklisti preplaviti gradski korzo i pozivamo sve zainteresirane da se prijave na ovu uzbudljivu utrku.

Video najavu maratonske utrke pogledaje u videu ispod kojeg je režirao poznati biciklist Stipe Boščić.