Piše: Vedran Cindrić

Ususret najvećem kršćanskom blagdanu, danas na Veliki petak na gradskom korzu u kućici pokraj Gradskog muzeja članovi Športskog ribolovnog društva Bjelovar u točno 10 sati ujutro počeli su dijeliti besplatni blagdanski obrok to jest ribu.

-Pripremili smo tisuću porcija ribe za naše građane. Predložio sam gradonačelniku Hrebaku da ove godine idemo sa slatkovodnom ribom jer naš kraj ipak najviše uzgaja takve ribe. On se složio s mojim prijedlogom i krenuli smo u akciju – izjavio je Vladimir Sever, predsjednik Županijskog, ali i Hrvatskog ribolovnog saveza. Dodaje da su se ove godine odlučili za prženog šarana i amura te da je uvjeren da će građani uživati u ovoj deliciji.

-Tajna dobre pripreme ovakve ribe je da komadi budu veći i da bude svježa. Zatim morate imati i dobre začine. Inače, kada je hladnije i svježije te ribe se ne osjete po mulju ili travkama što se nekada zna dogoditi preko ljeta tako da je ovo idealno vrijeme za konzumaciju – pojašnjava Sever. Dodaje da su za ovu prigodu očistili 500 kilograma ribe.