Piše: Vedran Cindrić

Zbog epidemije koronavirusa već neko vrijeme trgovački centri i dućani rade do 17 sati zbog čega su mnogi počeli dolaziti u večernjim satima do benzinskih postaja u kupovinu. Zbog toga je krenula nova regulativa na svim benzinskim postajama.

-S obzirom na neprihavtljiva okupljanja na pojedinim benzinskim postajama koja predstavljaju rizik za bolest COVID – 19, mnogobrojne upite i različita tumačenja u vez s trgovačkom djelatnošću na benzinskim postajama, a uzimajući u obzir i svrhu zbog koje je predmetna odluka donesena, daje se uputa:

Za vrijeme proglašene epidemije COVID -19, ostali proizvodi koji se prodaju na benzinskim postajama mogu se prodavati samo osobama koje kupuju gorivo i plin, a cijelo vrijeme način rada benzinskih postaja mora biti organiziran na način da se strogo poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zddravstvo. Sukladno navedenom, u vremenu od 17-8 sati na benzinskim postajama ZABRANJUJE se kupcima prodaja bilo kojih proizvoda ukoliko nisu kupili gorivo ili plin – stoji na obavijesnoj ploči brojnih benzinskih postaja.

Foto – ilustracija