Bjelovarsko-bilogorsku kupališnu sezonu posljednjih godina otvara Veliki Grđevac, i to otprilike mjesec dana „prije reda”. Zahvaljujući solarnim panelima, bazeni u toj općini na pola puta između Bjelovara i Daruvara vrata otvaraju prije ostalih urbanih i ruralnih kupališta. U ostatku Bjelovarsko-bilogorske županije, uz izuzetak Daruvara u kojemu je kupanje omogućeno čitavu godinu, kupališna sezona poklapa se sa završetkom školske godine. Bjelovarski bazeni tako su počeli puniti početkom prošlog tjedna, a s radom započeli u petak.

Povoljne cijene

U novom ruhu, uz potpuno obnovljenu svlačionicu, novo dječje igralište i brojna druga ulaganja bjelovarski bazeni od prošle godine bilježe povećani broj kupača, a takav trend očekuje se i ove sezone.
S obzirom da do bjelovarskog bazena nema putnih troškova, a cijene ulaznica i ove sezone zadržale su se na vrlo prihvatljivih 15 kuna za odrasle i deset kuna za djecu, za očekivati je da će mnogima biti prvi izbor.
No, ovo je prva godina u kojoj Bjelovarčani više nemaju blisku alternativu za kupanje tijekom kišnih dana jer se u Domu za umirovljenike Vita nova zatvorio natkriveni bazen. Šandrovački bazen otvorio se dan kasnije od bjelovarskog, u subotu. S cijenama ulaznica od deset kuna za djecu te 15 kuna za odrasle, besplatnim ležaljkama i velikom travnatom površinom idealnom za sunčanje i izležavanje, bazen u Šandrovcu svakako nije bez svojih draži. Postoji i mogućnost kupnje sezonskih karata koje stoje stotinu kuna za djecu, a 150 kuna za odrasle.

Daruvar je i dalje bazenska prijestolnica

Bazeni u Velikom Grđevcu posebni su iz najmanje dva razloga – uz već spomenutu kupališnu sezona koja nadmašuje ostatak županijske ponude, vrijedi napomenuti i da su građeni putem novca iz EU fondova te da imaju najbogatiju sportsko-rekreativnu ponudu.

Osim bazena, Veliki Grđevac svakako valja posjetiti i zbog Centra Mate Lovraka, besplatnog parka s atrakcijama poput originalnog vlaka u kojemu je sniman Vlak u snijegu, te ostalim motivima iz djela najpoznatijeg hrvatskog dječjeg pisca.

Najširi izbor pak nudi bazenska prijestolnica Bjelovarsko-bilogorske županije, Daruvar. Za one koji se žele odmoriti i napuniti baterije u ljekovitoj vodi, tu su Daruvarske toplice, s tradicijom koja seže još od rimskog doba. Preko puta je modernije zdanje, Termalni vodeni park, koje cilja na publiku željnu zabave i avanture. TVP ujedno je i objekt s najviše vodenih površina, ali razumljivo, i s najvišom cijenom ulaznice.

Bjelovarski bazen
Radno vrijeme: 10-19 (vikendom do 20 sati)
Cijena ulaznica: 15 kn odrasli, 10 kn djeca

Bazen u Šandrovcu
Radno vrijeme: 9 – 20 sati
Cijena ulaznica: Odrasli 15 kn, djeca 10 kn

SRC Veliki Grđevac
Radno vrijeme: ponedjeljak – nedjelja 9 – 21 sati (subota do 23 sata)
Cijena ulaznica: 18 kn odrasli, 10 kn djeca

Daruvarske toplice:
Radno vrijeme: 8 – 22 (vikend, praznici do 21)
Cijena ulaznice: 29 kn odrasli, 18 kn djeca

Termalni vodeni park
Radno vrijeme: 8 – 20.00 (od 25. svibnja)
Cijena ulaznice: 60 kn odrasli, 45 kn djeca, obiteljska 120 kn (roditelji i jedno dijete)