Baška Voda jedna je od omiljenih destinacija na Jadranu, a to prepoznaju i Bjelovarčani koje je u ovo šarmantno mjesto, u podnožju Biokova pozvao i Ante Jurišić, direktor Turističke zajednice općine Baška Voda.

-Baška Voda je suvremeno turističko mjesto sa svim sadržajima i obilježjima maloga mediteranskog grada. U hotelskom smještaju brojimo 3 tisuće postelja, dok u privatnom oko 8 tisuća. Također, imamo i 36 kuća s bazenom i u jednim dnevnim novinama izašlo je da imamo najbolji privatni smještaj u Hrvatskoj na što smo vrlo ponosni. Također, imamo i dva kampa s oko 2 tisuće mjesta stoga smo zaista spremni ugostiti veliki broj turista – započinje Jurišić. Dodaje da osim prekrasnih plaža i kristalno čistog mora Baška Voda nudi i mnogo zanimljivih sadržaja.

-Upravo sada, krajem lipnja te krajem kolovoza održat ćemo sajam domaćih proizvoda pod nazivom ‘Okusi Hrvatske’. Doći će OPG-ovci iz cijele Hrvatske i u ponudi će tih dana biti pregršt vrsta autohtone hrane, piće, ali i naše tradicionalne glazbe. No, to nije sve. 26. i 27. kolovoza u Baškoj Vodi okupit će se najbolji svjetski vozači BMX bicikla i to iz Japana, Njemačke, Mađarske, Slovenije, ali i naše Hrvatske te će gosti moći uživati u njihovom natjecanju i egzibicijama – naglašava Jurišić. Nadalje kaže da će ovogodišnje Baškovoško ljeto biti prepuno koncerata i događanja.

-Za naše turiste smo modernizirali i našu web stranicu tako da će gosti moći skinuti jednu apliakciju s naše stranice na svoj pametni telefon koja će ih zatim precizno navigirati na čak 40 zanimljivih lokacija na području Baške Vode, a jedna od tih lokacija su na primjer kamene glave žena na kamenoj kući koje je napravio naš umjetnik koji je čak izlagao u zagrebačkoj Mimari. – pojašnjava Jurišić i nastavlja.

-Unatoč svemu, svjesni smo da gosti najviše dolaze zbog plaža, a i njih zaista imamo u izobilju. Imamo preko 6 kilometara šljunčanih, bijelih plaža od kojih je najpoznatija Nikolina koja se već 13 godina kiti plavom zastavom. Baška Voda jedno je od najpopularnijih odredišta u Dalmaciji i to nije bez razloga. Imamo sadržaje, imamo divne plaže, može se ići na izlete na Biokovo koje je odmah iznad nas. Imamo sve što jedan turist može poželjeti i tko god dođe osjećat će se ugodno i opušteno – zaključio je Jurišić.