Saborski zastupnici Vladimir Bilek, Željko Lacković, Josip Đakić i Vesna Bedeković zatražili su stotinu milijuna kuna više za nastavak izgradnje Podravskog ipsilona, odnosno dionica brze ceste Farkaševac – Bjelovar i Križevci – Kloštar Vojakovački. Daruvarčanin Bilek i Đurđevčan Lacković iz Kluba zastupnika Milana Bandića, te dvoje HDZ-ovih članova koji zastupaju Virovitičko-podravsku županiju, Đakić i Bedeković, inače zamjenica potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića, udružili su snage kako bi pokušali dodatno ubrzati izgradnju brze ceste započete još davne 2009. godine.

Slabašan politički angažman

Upravo se nedostatan politički angažman spominjao kao jedan od razloga zbog kojih realizacija toga projekta uvelike kasni u odnosu na prvotne planove, a s obzirom da amandman ovoga puta podnose saborski zastupnici s liste vladajuće stranke, odnosno njezinih koalicijskih partnera koji im drže saborsku većinu, bilo bi iznenađenje da ga se ne prihvati.
Nastavak izgradnje brze ceste prema Bjelovaru i dalje prema Virovitici jedan je od ključnih preduvjeta gospodarskog razvoja toga kraja, a naravno da na jednak način razmišlja i Lacković, koji zastupa interese građana s podravskog kraka Podravskog ipsilona.

Gdje je nestao Miro Totgergeli?

Međutim, ono što nikako nije jasno jest da se među potpisnicima amandmana nije našlo ime Mire Totgergelija, Đakićeva stranačkog kolege iz HDZ-a koji je dobio mandat upravo u II. Izbornoj jedinici, upravo onoj kojom prolazi trasa Podravskog ipsilona.
Štoviše, tijekom izborne kampanje upravo se Totgergeli fotografirao s ministrom prometa Olegom Butković te ispod mosta u Velikom Korenovu koji niotkuda vodi prema ničemu najavio početak izgradnje dionice od Farkaševca do Bjelovara za ovu godinu. No, te je izbore izgubio u prvom krugu, a na obećanje je očito u međuvremenu zaboravio.
Vrijedi spomenuti i kako je u proračunu Hrvatskih cesta od 2019. do 2021. godine za izgradnju Podravskog ipsilona planirano 549 milijuna kuna, a izgradnja dionice Farkaševac – Bjelovar trebala bi započeti 2020. godine.