Neobičnu učionicu na otvorenom, u kojoj da se razumijemo apsolutno ništa ne nedostaje, zatekli smo ovih dana u Garešničkom Brestovcu. Umivaonik za pranje ruku, sredstvo za dezinfekciju, školska ploča, stol i stolica i brdo knjiga. Ovoga puta izložene su najmilije jer predstoji Noć knjige pa je uputno predložiti svoje omiljene naslove. Prvašica Lucija svakodnevno školsko gradivo svladava u dvorištu svoje bake Marice Balen, inače umirovljene učiteljice. Potrudila se baka nabaviti sve što im je potrebno kako bi svojoj unučici uljepšala školske dane bez prave škole i naravno velika joj je podrška u učenju. Kada se umore tu je i pješčanik i njihaljke pa je i odmor prava razbibriga. U bakinoj školi puno je i novih „predmeta“. Uredile su ove dvije kreativke i kutak s cvijećem, zajedno svakodnevno brinu o vrtu, a škola u prirodi je obližnji ribnjak i proučavanje svog živog svijeta oko njega.

Lucija uživa u učionici na otvorenom
  • Pratimo sve prirodne pojave i bilježimo ih. Promatramo kako se što u prirodi mijenja i što se događa s biljkama i životinjama – otkriva baka Marica.
  • Lucija nam kaže kako jako voli školu i da joj nedostaje učiteljica i prijatelji iz razreda, ali i da joj je lijepo u školi kod bake. Zavoljela sam i učiteljice u školi na Trećem, ali od svega najviše se veselim povratku u prave školske klupe jer me u njima čeka puno mojih prijatelja – kaže Lucija.