Nova pedagoška godina započela je i u čazmanskom Dječjem vrtiću Pčelica u kojem nikada nije bilo više mališana. U odnosu na prošlu godinu, čazmanski je vrtić upisalo tridesetak djece više, a kad se njima kroz mjesec dana pridodaju i polaznici male škole tada bi Pčelicu moglo pohađati i više od 200 malenih Čazmanaca.

-Do kraja prošlog tjedna upisali smo točno 152 djece, a toliko puno djece stvarno nikada nismo imali. Samo u odnosu na prošlu godinu je 30 djece više, a kod nas i dalje ne postoje lista čekanja, već svi oni roditelji koji su svoju djecu željeli upisati u vrtić to su mogli odmah i učiniti – kazala je ravnateljica vrtića Martina Kovač i dodala da se broj odgojnih skupina unatoč puno većoj popunjenosti nije mijenjao.

-I dalje imamo šest odgojnih skupina, dvije za djecu jasličkog uzrasta, jednu mlađeg, dvije srednjoj i jednu starijeg uzrasta. Stvarno je dobra vijest da imamo toliko puno djece u vrtiću, jer velik broj djece znači da ne bi smjelo biti ni straha za budućnost grada. Isto tako, činjenica da se velika većina roditelja s područja Čazme odlučuje svoju djecu upisati u vrtić, potvrda je da dobro i kvalitetno radimo, na što smo iznimno ponosni – rekla je ravnateljica i dodala da je u vrtiću ukupno zaposleno 12 odgajateljica.

-Tri odgajateljice su nam trenutačno na porodiljnom dopustu, no i bez njih imamo dovoljan kadar za sve skupine. Nedavno smo jednu djelatnicu zaposlili kao zamjenu, a ja sama vodim jednu vrtićku skupinu sve do kraja kalendarske godine, kad ćemo vidjeti ima li potreba za dodatnim zapošljavanjem – istaknula je Martina Kovač i naglasila da u ponedjeljak, 11. rujna kreću i upisi u malu školu.

-Svi zainteresirani svoju djecu u program male škole mogu upisati do 22. rujna, a program kreće početkom listopada. Prošle smo godine u maloj školi imali pedesetak mališana, a prema interesu i upitima možemo pretpostaviti da bi ih se otprilike toliko moglo upisati i ove godine – zaključila je ravnateljica Dječjeg vrtića Pčelica.