Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Večeras je u sklopu  ‘Skoro 15. DOKUart-a’ na parkiralištu Dvorane europskih prvaka organizirano prvo bjelovarsko auto – kino koje je izazvalo veliko zanimanje. Naime, nakon prve tri lokacije ‘SKORO 15. DOKUarta’ organizatori su došli na fantastičnu ideju da Bjelovarčanima ponude gledanje vrhunskih dokumentarnih filmova i to iz udobnosti vlastitog automobila na desetmetarskom platnu. Tako su večeras na do sada najvećem filmskom platnu u Bjelovaru ljubitelji dokumentarnog filma mogli pogledati poljske ‘Ljubavne lekcije’, priča o ljubavi među starijim generacijama. Zvuk filma se mogao pronaći na radijskoj frekvenciji 104,2 MHz-a.

-Obožavam filmove i naravno da je najudobnije gledati dobar dokumentarac iz svoje fotelje doma, ali ovo je jedinstven događaj, prvi takav u Bjelovaru i nisam ga htio propustiti i mogu reći da je baš fora tako pogledati film i pohvaljujem ideju – rekao nam je Bjelovarčanin Tomislav.

U nedjelju završna večer

Inače, sutra (subota) su na programu dva filma. Tridesetominutni “Voziti se” koji prati dvije obitelji zabavljača iz gornje Austrije tijekom priprema i izvedbi njihovih programa na sajmovima te 53-minutni “Unplugged” iz Srbije, egzistencijalistička alegorija o puhanju u lišće koja leluja između najprimitivnijeg instrumenta i najuniverzalnijeg eskapizma kroz glazbu. Za nedjelju i zaključenje Skoro 15. DOKUarta selektorica Rada Šešić izabrala je britanski film “Zajedno smo”. Iako je ovaj dokumentarac koji nas vodi u Južnu Afriku snimljen još 2006. godine, po prvi puta ova se dirljiva priča može pogledati u Hrvatskoj. Kao što je poznato, zbog epidemiološke situacije festival se ove godine neće održati u jesenskom terminu u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, već se tijekom ljetnih mjeseci održavao na više lokacija u Bjelovaru.

Inače, ulaznice za auto-kino su besplatne i mogu se podići u bjelovarskom Kulturnom i multimedijskom centru.