U subotu je u Zagrebu održana treća po redu Utrka neretvanskih lađa na Jarunu. Nastupilo je 13 posada među kojima su bile čak tri bjelovarske. Očekivano je najuspješnija bila posada Arga koja je osvojila drugo mjesto te je ponovila prošlogodišnji plasman. Prošle godine Argo je za samo nekoliko centimetara poražen od Gospe Karmelske Krvavac, posade koja je ove godine bila četvrta, a u subotu je zasluženo slavila Stablina. Pobjednička posada je utrku dugu devet i pol kilometara završila sa samo jednim metrom prednosti pred Argom za kojeg su veslali Josip Župan, Mladen Hajtić, Radoslav Rajić, Sanio Šurić, Zoran Erdec, Filip Forjan, Markica Dragić, Ivan Kopčinović, Igor Štimac, Tomislav Smrček Čonč i Zvonimir Patekar te parićar Mario Brckan.

– Od samog početka Stablina i mi smo vodili borbu za prvo mjesto. Nakon dva kilometra utrke mi smo preuzeli vodstvo, no nismo ga dugo zadržali. Stablina nas je sredinom utrke pretekla i do kraja je zadržala prvu poziciju. U nekoliko navrata smo ih pokušali napasti, no bezuspješno. Pokazali su da su u ovom trenutku posada koja je u najboljoj formi – kazao je Čonč, kapetan Arga, napomenuvši da je u konačnici zadovoljan prikazanim na Jarunu. Do Maratona lađa na Neretvi preostalo je još više od dva mjeseca. U tom razdoblju, ističe, posada Arga će tradicionalno dignuti formu te će ponovno biti u konkurenciji za postolje. Podsjetimo, prethodne dvije godine Argonati su bili prvi i drugi na popularnom Maratonu lađa.

– Ovo je za nas bila tek dobra priprema za ono što nas u kolovozu očekuje u dolini Neretve. Naravno da ni konačni plasman nije nebitan, no on je u subotu bio u drugom planu. Najvažnije je da smo odradili dobru utrku i da smo još jednom pokazali da smo ponajbolja posada. Ova utrka je pokazala da ponovno postoji pet posada koje će se na Maratonu lađa boriti za postolje. Uz pobjednika Stablinu tu smo još mi, Gusari Komina, Gospa Karmelska Krvavac i sve bolja Transfuzija Zagreb – dodaje Čonč koji bi s Argom do Maratona lađa mogao nastupiti na još jednoj ili dvije utrke. Riječ je utrkama u Obrovcu i Kominu, no oba nastupa su upitna zbog kratkih financija. Ono što je sigurno je da će posada Agra prije Maratona lađa odraditi dva ili tri mini pripremna ciklusa na Šoderici.

Treće mjesto u utrci na Jarunu iznenađujuće je osvojila Trnsfuzija Zagreb, a četvrti su bili branitelji naslova iz Gospe Karmelske Krvavac. Bjelovarski Šumari nisu uspjeli ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada su bili peti te su ostvarili plasman na osmo mjesto. Argo II je bio 11. Zanimljivo, i u posadi Šumara i u posadi Arga II veslala je po jedna Nereida