Igor Crnomarić, gradski vijećnik koji je nedavno prijetio dragovoljcu Domovinskog rata na radnom mjestu u gradskoj upravi, predstavit će u četvrtak, 26. rujna 2019. godine, film o bjelovarskim braniteljima. Predstavit će ga, barem tako stoji u službenom pozivu, kao predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Istog onog odbora na čije je mjesto predsjednika dao ostavku, i to nakon što je u javnost procurila informacija da je kao gradski vijećnik prijetio zaposleniku gradske uprave.

Zakašnjela javna isprika

Crnomarić je ostavku na mjesto predsjednika Odbora za hrvatske branitelje i članove njihove obitelji, podsjetimo, dao u znak isprike za svoje neprimjereno ponašanje.

– Potvrđujem da je došlo do incidenta te, nakon sagledane situacije, sa žaljenjem mogu reći kako je on s moje strane bio u potpunosti neprimjeren – istaknuo je Crnomarić tjedan dana nakon incidenta, a nepunih sat vremena prije nego što će o svemu na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji javnost izvijestiti SDP.

Dao ostavku i ostao predsjednik

Izvor: https://www.bjelovar.hr/radna-tijela/

– Svjestan sam svoje pogreške i kao čin isprike prema svima koje sam na ovaj način povrijedio i razočarao, podnijet ću ostavku na mjesto predsjednika Odbora za bjelovarske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara – napisao je u svojem priopćenju 11. rujna Igor Crnomarić, i dalje aktualni predsjednik Odbora za bjelovarske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara. Usto, Crnomarić je i dalje gradski vijećnik, bez obzira što je i sam uspio shvatiti da je neprimjereno prijetiti zaposleniku Grada Bjelovara na radnom mjestu. Uz sve navedeno, Crnomarić je i predsjednik Mandatne komisije Grada Bjelovara.

Hrebak prihvatio ostavku

Za mjesto gradskog vijećnika, vrijedi podsjetiti, Crnomarić se kandidirao na zajedničkoj listi HSLS-a i HSS-a, a iz spomenutih stranaka nitko se službeno nije očitovao o njegovu incidentu. Ipak, vrijedi spomenuti da je Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik, potpredsjednik HSLS-a i šef izbornog stožera predsjedničkog kandidata Dejana Kovača, izrazio dragost zbog, kako je naveo, Crnomarićeve ostavke.

– Osuđujem svako nasilje i ne odobravam ovo što se dogodilo. Drago mi je da se predsjednik odbora za branitelje odmah ispričao zbog ovog incidenta i da je podnio ostavku – napisao je gradonačelnik Hrebak na svojem Facebook profilu.

Jesmo li se za to borili?

Iz poziva za predstavljanje filma vidljivo je da je Crnomarić i dalje predsjednik Odbora za bjelovarske branitelje

Predstavljanje filma o bjelovarskim braniteljima tako će zasigurno biti zasjenjeno činjenicom da je upravo predsjednik Odbora za bjelovarske branitelje prijetio dragovoljcu Domovinskog rata na njegovom radnom mjestu, u zgradi gradske uprave. Domovinski rat vodio se upravo kako bi Hrvatska imala svoje vlastite institucije, a gradski djelatnik, koji je igrom slučaja i dragovoljac Domovinskog rata, upravo je predstavnik istih tih institucija zbog kojih se ratovalo.

Domovinski rat sasvim sigurno nije vođen kako bi gradski vijećnici, bez obzira bili ratnici ili samo civili, bez ikakvih posljedica prijetili gradskim zaposlenicima. Bez obzira jesu li zaposlenici bili dragovoljci Domovinskog rata ili u njemu nisu sudjelovali.

Podsjetimo, o incidentu koji je prijavio gradski zaposlenik oglasila se i bjelovarska policija. Prema priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske, u srijedu, 04. rujna oko 11.15 sati u zgradi gradskog poglavarstva 47-godišnjak izrekao je prijetnju 53-godišnjaku da će ga tjelesno ozlijediti, a što je 53-godišnjaka ustrašilo i uznemirilo.

“53-godišnjak je upoznat sa zakonskom odredbom pokretanja kaznenog progona povodom prijedloga zbog kaznenog djela prijetnje”, priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.