Da se živ čovjek na svašta navikne, poštapalica je kojom životne događaje opisuje, nažalost, sve više naših ljudi. Antun Brcković s bjelovarske Križevačke ceste među takve se savršeno uklapa jer kako drukčije tumačiti činjenicu da su se ovom Bjelovarčaninu skoro poklopile godine radnog staža s onima provedenim na birou.

Točno 22 godine na Zavodu za zapošljavanje čekao je Ante svoju mirovinu. I na sreću dočekao, živ da, a o zdravlju bi se, kaže, valjalo razgovarati. No, vedar duh i radišnost kakva se ne sreće baš često, očito su ovom vitalnom 65 godišnjaku, inače i hrvatskom branitelju, presudili da će toliko godina kasnije uspjeti uživati u mirovini zarađenoj još za postojanja bjelovarske Tehnogradnje.

Radio je Ante, ali sitno i na još dvama radnim mjestima, ali propali bjelovarski građevinski div u njegovom je radnom vijeku odigrao najveću ulogu. Nakon ukupno nešto malo više od 26 godina radnog staža, od toga 25 u Tehnogradnji, proteklog mu je tjedna stiglo rješenje o mirovini. Ni hrvatska crkavica o svega 1800 kuna nije ga pokolebala da taj čin dostojanstveno proslavi. Okupivši rodbinu, kumove i prijatelje okrenuo je i janjca i prase pa su uzvanici komentirali da bi nakon takve fešte s prvom mirovinom već mogao biti u minusu.