Ante Topalović, predsjednik Gradskog vijeća, najavio je na 29. godišnjici osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, najavio je pojeftinjenje mjesečne cijene vrtića na 500 kuna te besplatne udžbenike za osnovnoškolce.
– Ono na čemu smo do sad najviše radili i od čega nećemo odustati jest da cijena vrtića bude maksimalno 500 kuna te da udžbenici za sve naše osnovnoškolce budu potpuno besplatni. Najavljujem da će u 2019. biti ostvarena sva naša obećanja, posebno jer smo znatno ubrzali povlačenje europskih sredstava – istaknuo je Topalović, a prenio HDZ.hr.
U nacrtu gradskog proračuna za 2019. godinu koji je trenutno u fazi javne rasprave, nigdje se izrijekom ne spominje smanjenje cijene vrtića na 500 kuna, dok je stavka za subvencioniranje nabavka udžbenika smanjena s ovogodišnjih 900 na 700 tisuća kuna. Smanjenje cijene vrtića na 500 kuna i financiranje udžbenika za osnovnoškolce HDZ je najavljivao još u predizbornoj kampanji. Prošle godine od te namjere odustali su pravdajući se činjenicom da resorno ministarstvo nije pripremilo novi set udžbenika koji će trajati četiri godine, a vidjet ćemo kako će se postaviti prilikom izglasanja bjelovarskog proračuna za 2019. godinu.