U Bjelovaru su u ponedjeljak tri aktualna ministra u Vladi RH,  ministar državne imovine Goran Marić, ministar turizma Gari Cappelli i ministar zdravstva Milan Kujundžić dali potporu HDZ-ovim kandidatima za gradonačelnika Bjelovara Anti Topaloviću i za župana Miri Totgergeliju.

Neposredno, prije održavanja tribine Naša županija treba promjene, pokrenimo ih zajedno ministar Marić s kandidatima je obišao stadion na “Logoru” te se razgovarao o prepuštanju tamošnjeg državnog zemljišta Gradu Bjelovaru, ali i površina potrebnih za realizaciju gospodarskih zona u Velikom Korenovu i Cigleni.

Budući gradonačelnik Topalović “iskoristio” je priliku pa je u razgovoru s ministrom progovorio o svojim planovima i idejama i najavio da će jedan od njegovih prvih poteza biti zahtjev Ministarstvu državne imovine da se uz zemljišta za poslovne zone Ciglena i Veliko Korenovo Gradu preda u vlasništvo i “Logor”. Pojasnio je, da bi korist od toga bila dvostruka, jer bi se zemljište koristilo za stambenu i sportsko – rekreativnu namjenu. Vezano uz financijsku strukturu kazao je da bi se sredstva osigurala djelom od prodaje zemljišta, dijelom iz EU sredstava, a sredstva iz grada bila bi svedena na minimum.
Topalović je svoje ideje potom iznio i na tribini u bjelovarskom kinu i ponovio da je nužno pokrenuti bjelovarsko gospodarstvo, dovesti investicije i otvoriti nova radna mjesta, što je moguće i kroz aktiviranje poslovnih zona Veliko Korenovo i Ciglena.