Tople riječi i dobro srce bili su sasvim dovoljni da se Ivan Tomašević zaljubi u Dragicu Jeras u svojim 70-im godinama. Kako kaže, i njegova Dragica i on su članovi Matice umirovljenika na čije su zabave redovito dolazili i malo po malo planula je ljubav.

-Ranije smo se poznavali samo iz viđenja, no moja je Dragica prava dama. Ne volim ljude koji danas govore jedno, a sutra drugo, već volim iskrene ljude, a ona je baš takva – kaže gospodin Ivan, a gospođa Dragica skromno priznaje kako ju je njezin Ivan osvojio riječima i ponosom.

Ljubav i iskrenost

-Čak pet godina me redovito obilazio nakon čega smo započeli i vezu. Ivan me osvojio svojom dobrotom, a nikada nije rekao ružnu riječ. Sada već dvije godine živimo zajedno i sretno, dijelimo sve i uvijek pazimo jedno na drugo. Uživamo u svakom danu, zajedno kuhamo, uređujemo dvorište, sadimo vrt i zaista nam je lijepo – pojašnjava gospođa Dragica napominjući kako su za uspješnu vezu prije svega potrebni ljubav, iskrenost i tolerancija. Ovo je tek jedna od ljubavnih priča koje su započele u trećoj životnoj dobi, a svi parovi s kojima smo razgovarali ističu upravo ljubav i i iskrenost kao recept za uspješnu i sretnu vezu. U jednoj takvoj su i Dragica Čurčija i Darko Sabolić i to posljednjih šest mjeseci.
-Divno je pronaći novu ljubav u 60-ima. Ponudila sam mu da sjedne kraj mene i tako je sve započelo, a na prvu me osvojio svojim mladolikim izgledom – prisjetila se gospođa Dragica, dok gospodin Darko otkriva kako ipak smatra kako se iskrica ljubavi upalila zbog pažnje kojom je obasipao svoju Dragicu.
-Upoznali smo se u Novom Vinodolskom na ljetovanju umirovljenika, a ljubav je planula na prvi pogled. Druženje je s vremenom preraslo u veliku ljubav iako je ljubav bila prisutna od prvog trenutka. Naprosto nas je spojila sudbina, a uz razumijevanje, toleranciju i ljubav danas zajedno kročimo u svaki novi dan. Jednostavno se sjajno nadopunjujemo, jednako razmišljamo i uživamo u svakom zajedničkom danu – kaže nam gospodin Darko. Sličnu priču s nešto duljim stažem u vezi imaju Katica Nekvapil iz Bjelovara i Mihael Polenus iz Sirača koji će uskoro proslaviti šest zajedničkih godina.

Spojila ih unučad

-Spojili su nas moj unuk i Katicina unuka koji su svojevremeno bili u vezi pa smo se nas dvoje upoznali na proslavi rođendana. Čim sam vidio Katicu, odmah mi se svidjela i to je bilo to. U ovih šest godina zaista uživamo, volimo izaći, družiti se, a o svemu se uvijek dogovaramo. Naime, uz toleranciju i razumijevanje sve je moguće – kaže nam gospodin Mihael, dok nam gospođa Dragica otkriva kako ju je osvojio upravo to što njezin Mihael voli plesati i što je društven, ali i to što ne puši niti pije. Ipak, gospodin Mihael u šali dodaje kako nije odmoglo ni to što uvijek vozi dobre automobile.
-Budući da imam auto, kada god poželim mogu doći svojoj Katici u Bjelovar iz Sirača. Zaista nam je lijepo, jedino što me ona uvijek zafrkava da u Siraču imam druge, a ja joj odgovorim da tamo imam još njih tri, ali da mi je ona najbolja – kroz smijeh će gospodin Mihael. Ljubav nije zaobišla ni Gornje Plavnice odakle nam dolaze Milena Gadanac i Stjepan Plenar čija ljubav traje već pet godina.
-Upoznali smo se na izletima umirovljenika, a malo po malo je planula i ljubav. Stjepan me osvojio svojoj ljepotom i dobrotom, a danas živimo uz puno razumijevanja, ljubavi te međusobnog poštovanja i podrške jer kada se godine skupe, uvijek je dobro imati pomoć partnera – ističe gospođa Milena dok gospodin Stjepan kroz šalu priznaje kako ga je njegova partnerica osvojila time što je mnogo mlađa od njega.