Alen Kiđemet, tajnik Športske zajednice Grada Bjelovara, u tri navrata putovao je osobnim automobilom u gradsko odmaralište u Novom Vinodolskom, za što mu je ta neprofitna organizacija isplatila ukupno 3.712 kuna na ime putnih naloga. U dva putna naloga u rubrici svrha putovanja naveden je obilazak odmarališta i kontrola opreme, a u trećemu inspekcija opreme i rekvizita u odmaralištu Grada Bjelovara.

Pomiješao Vinodolski i Crikvenicu

Kada je prvi puta, barem sudeći prema putnim nalozima, putovao do Novog Vinodolskog, a bilo je to 15. veljače 2019. godine, tajnik Kiđemet napisao je da putuje u desetak kilometara udaljenu Crikvenicu, no moguće je da je diplomirani inženjer poljoprivredne mehanizacije i član Nadzornog odbora HSLS-a na nacionalnoj razini jednostavno pomiješao ta dva desetak kilometara udaljena grada. U Novi Vinodolski tajnik Kiđemet putovao je još 26. lipnja i 05. rujna 2019. godine.

Kako bismo provjerili što je pronašao u inspekciji i kontroli opreme, nazvali smo ga, no on nam je odmah prekinuo vezu. Obavijestili smo ga SMS-om o pozivu i temi o kojoj s njim želimo razgovarati pa se nadamo da će se što prije javiti. Čim se javi, objavit ćemo njegov odgovor.

Tajnik Športske zajednice Grada Bjelovara i istaknuti član HSLS-a Alen Kiđemet na putnom nalogu napisao je da se bjelovarsko odmaralište nalazi u Crikvenici

Sportska oprema – stol za stolni tenis

O inspekciji opreme razgovarali smo i sa Zvonimirom Vujićem, voditeljem gradskog odmarališta koje od 2017. godine nosi naziv Hostel Bjelovar, što tajnik Kiđemet nije naveo kada je ispunjavao svoje putne naloge.

Vujića smo pitali sjeća li se da mu je netko bio u inspekciji sportske opreme, na što je odgovorio da se ne sjeća.

– Od sportske opreme mi imamo betonski stol za stolni tenis koji se nalazi vani i mrežicu na njemu. Imamo i koš, ali to je moj privatni koš koji tamo stoji. Što se tiče lopti, reketa i ostalih sportskih rekvizita, to je nešto što ljudi donesu i odnesu sa sobom – pojasnio je Vujić. Potom smo ga pitali zvuči li mu poznato prezime Kiđemet, a on je odgovorio da mu to prezime zvuči poznato i da mu se čini da je jednom prenoćio kod Kiđemeta u Čazmi. Poznato mu je i ime Alen Kiđemet, ali ne kao tajnika Športske zajednice Grada Bjelovara, nego kao streličara i ne sjeća se da ga je upoznao.

S obzirom da je Kiđemet, kako stoji u putnom nalogu, u inspekciji bio u veljači, u vrijeme kada hostel ne radi, vrlo je čudno što se voditelj odmarališta ne sjeća „inspektora” iz Športske zajednice Grada Bjelovara.

Predsjednik Maletić se ne sjeća

Od Željka Maletića, predsjednika Športske zajednice Grada Bjelovara čiji potpisi stoje na svakom putnom nalogu, ponovno smo pokušali saznati po čijem nalogu je tajnik Kiđemet putovao u odmaralište. Predsjednik Maletić ponovno nam je odgovorio da je to bilo davno i da se ne sjeća, ali da misli da je išao kontrolirati sportsku opremu Športske zajednice koja se tamo nalazi.

– Zbog koronavirusa nisam već 15 dana bio u Športskoj zajednici, ali dajte mi malo vremena da odem tamo i vidim detalje – izjavio je predsjednik Maletić. Čim nam se javio, objavit ćemo što je doznao.

Direktor Mihalinec se sjeća

Marko Mihalinec, direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima, gradske tvrtke koja je, među ostalim, zadužena i za hostel Bjelovar, kaže da se sjeća da je tajnik Kiđemet svojedobno kontaktirao i najavio da će posjetiti odramalište u Novom Vinodolskom. Mihalincu je rekao da želi vidjeti kakve su mogućnosti da se nabavi nova sportska oprema u tom objektu.

Podsjetimo, kao tajnik Športske zajednice Grada Bjelovara, tajnik Kiđemet proputovao je doista čitavu Hrvatsku, a za više desetaka putnih naloga isplaćeno mu je više od 40 tisuća kuna tijekom manje od dvije godine. Usporedbe radi, njegovom prethodniku tijekom dvije godine na ime putnih naloga isplaćeno je tek 2,5 tisuće kuna.

Među Kiđemetovim nalozima nekoliko je njih koji se posebno ističu. Tako smo nedavno pisali o njegovu obilasku najudaljenijih hrvatskih bazenskih kompleksa koje je koštalo oko 7,5 tisuća kuna. Tajnik Kiđemet putovao je do Vukovara, Zadra, Pule, Splita i Rijeke, a posebno se ističe putni nalog u kojemu stoji da je od Bjelovara do Splita i nazad uspio stići za manje od deset sati, a usto je uspio i razgledati tamošnji sportski kompleks.

Alenu Kiđemetu, podsjetimo, od početka ožujka 2018. do kraja 2019. godine preko putnih naloga isplaćeno je čak 41.396 kuna. Njegovu prethodniku za putne naloge tijekom dvije godine isplaćeno je oko 2,5 tisuće kuna.