Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Dario Hrebak i direktorica Turističke zajednica Bilogora Bjelovar najavili su Advent u Bjelovaru koji počinje u nedjelju 3. prosinca, a završit će 7. siječnja 2018. godine.

-Prošle godine Advent u Bjelovaru je bio dobar, ali ove godine će biti još bolji. Mi moramo biti centar regije i to svakako postajemo. Također, bitno nam je da ljudi izađu van i druže se u centru grada, a mi smo do sada pokazali da znamo kako to napraviti. Imat ćemo iznimno mnogo događanja i koncerata, a također će u središnjem parku biti postavljeno najveći broj kućica i lampica što će dati poseban ugođaj. Ova manifestacija će koštati 200 tisuća kuna s tim da smo za klizalište morali posebno izdvojiti 230 tisuća kuna – izjavio je gradonačelnik Hrebak. Direktorica Turističke zajednice Bilogora Bjelovar navela je dio zanimljivih događanja.

-Osim što imamo bogat program, Advent u Bjelovaru je poseban i što će se odvijati u jednom od najljepših parkova u Hrvatskoj. Advent će biti otvoren u nedjelju 3. prosinca paljenjem lampica i koncertom Ivane Husar na Paviljonu. Također,  održat će se 30 koncerata i desetak božićnih predstava i svatko će moći pronaći nešto za sebe. Bit će izloženo najveći broj kućica do sada gdje će svoje proizvode izlagati 50 izlagača – najavila je Kelek. Također dodaje da će biti mnogo jazz izvedbi, zatim domaćih bendova, ali i tamburaša.

-I ove godine ćemo imati puštanje lampiona, ali ove godine će to biti humanitarna akcija za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar tako da će sav novac prikupljen od prodaje lampiona ići toj udruzi. Također, svake subote će parkom kružiti kočija Djeda Božićnjaka koja će biti potpuno besplatna, a i gastronomska ponuda će biti raznolika i svakodnevna – izjavila je Kelek. (vec)