BJELOVAR – Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Dario Hrebak i Ana Kelek, direktorica Turističke zajednica Bilogora – Bjelovar najavili su ‘Advent u Bjelovaru’ koji počinje sutra u 16 sati koncertom Flashbacka na gradskom paviljonu, a nastavlja se obredom paljenja prve svijeće na adventskom vijencu kojeg će predvoditi preč. Damir Vrabec uz pomoć najzaslužnijih učenika u Bjelovaru. Već u 19 sati građani će moći uživati u koncertu Renate Sabljak koji će biti održan na paviljonu.

-Imamo više božićnih ukrasa i lampica nego ikada prije. Želimo imati pravi, topli božićni ugođaj. Posebno ćemo i fontanu u središtu grada urediti, a novost je i da ćemo prvu adventsku svijeću zapaliti s Bjelovarsko – križevačkom biskupijom. S tim činom se želimo vratiti pravim vrijednostima došašća – izjavila je Kelek. Dodaje da je novost i to što će se nedjeljom održavati koncerti duhovne glazbe.

-U suradnji s Gradskim muzejom imat ćemo prikaz kako se to nekada slavio Božić na Bilogori dok će na gradskom paviljonu prevladavati moderniji štih s puno zabave i veselja. Naravno, mislili smo i na najmlađe tako da će prozirni šator u središnjem parku biti namjenjen za klaunove, žonglere, a moći će se tamo i ugrijati – naglasila je Kelek. Gradonačelnik Dario Hrebak izjavio je da se Grad u suradnji s Turističkom zajednicom odlučio za više božićnog ugođaja, a manje pjevačkih zvijezda.

-Prošle godine je advent bio lijep, ali ove godine ga želimo dići na još veću razinu po pitanju lampica, rasvjete i ugođaja. Grad je 200 tisuća kuna proslijedio Turističkoj zajednici, plus još 200 tisuća kuna za klizalište i dodatnih 100 tisuća za nove lampice tako da smo došli do cifre od pola milijuna za ovogodišnji advent – izjavio je Hrebak. Inače, Bjelovarčani će u Novu godinu ući s koncertom bjelovarske grupe Hot Stuff koji će, kao i većina koncerata, biti održan na gradskom paviljonu (vec)