Akcija bjelovarsko-bilogorska, stranka koja uz HDZ, HSLS i HSS obnaša vlast na gradskoj razini, zalaže se za besplatan vrtić za svako treće dijete roditelja, što predstavlja svojevrsno proširenje sadašnje cjenovne politike.

Kako je objasnila članica ABB-a Ivana Peulja, pravo na oslobađanje plaćanja vrtića danas uživaju samo oni roditelji s troje djece kojima sva tri djeteta vrtić pohađaju istovremeno.

– Prema informacijama kojima raspolažemo, u tri vrtića s područja Grada Bjelovara jedanaestero je takve djece. S obzirom da je roditelja s troje djece više, predlažemo da se mjera proširi i na sve roditelje s troje djece, bez obzira koliko ih trenutno pohađa vrtić – pojasnila je Peulja, dodavši kako roditelj na taj način mogu uštedjeti i do 36 tisuća kuna. Podsjetimo, mjesečna cijena vrtića u Bjelovaru iznosi 500 kuna po djetetu.

Usto, Grad Bjelovar trebao bi se uključiti u obnovu sanitarnog čvora Opće bolnice Bjelovar, spomenula je Zdenka Henc, predsjednica ABB-a.

– Imamo kvalitetnu suradnju s gradonačelnikom i strankama vladajuće koalicije, a ispunili smo većinu programa. S obzirom da se proračun dobro puni, smatramo da ima mjesta za ove mjere već od proračuna za 2020. godinu, a drago nam je i što ih gradonačelnik načelno prihvaća. Želimo da te mjere postanu trajne mjere i inzistirat ćemo na njihovoj provedbi – najavila je Henc.