BJELOVAR – Danas (subota) u kućici na korzu počinje prodaja ulaznica za ‘Komedija fest’, popularni festival amaterskog kazališta koji već devetu godinu za redom okuplja odlična amaterska kazališta koja Bjelovarčanima izvode svoje komedije. Inače, ”Komedija fest’ želi popularizirati amaterska kazališta koja ulažu veliki rad i trud u odlične predstave, ali nemaju priliku često se pokazati publici.

Festival počinje 12. rujna (četvrtak) i trajat će do 22. rujna, a svoje komedije izvodit će brojna kazališta iz raznih dijelova Hrvatske, od Visa i Slunja do Slavonskog Broda i susjednog Viteza iz BiH. Selektorica festivala i voditeljica Bjelovarskog kazališta Margareta Fabičević izjavila je da nas ove godine čeka vrhunski program.

-Ove godine imamo zaista vrhunsku produkciju amaterskog kazališta. Inače, amaterske komedije ne žive dugo, u pravilu jednu sezonu i zato je trebalo iskoristiti priliku da naša publika vidi što više fantastičnih predstava. Imat ćemo devet predstava od čega će osam biti u konkurenciji za nagrade, a jedna će biti van konkurencije. Ne znam koja je predstava bolja od koje jer su zaista sve fantastične i ove godine će prosudbena komisija imati jako težak zadatak – rekla nam je Fabičević.

Dodaje da će sve predstave biti izvođene u Bjelovarskom kazalištu i Domu kulture.
-Festival će u četvrtak u 20 sati otvoriti Pučka scena Hrvatske čitaonice u Hercegovcu s predstavom ‘Piđama za šestero’. Drugi dan ćemo imati priliku gledati kazalište iz Zeline, a treći dan nam dolazi Amatersko kazalište Ranko Marinković s dalekog Visa koje će nam izvesti odličnu komediju Pitur – otkriva nam Fabičević. Dodaje da će nastupiti i kazališta iz Slunja, Zaboka, Slavonskog Broda, a festival će zatvoriti Gradsko kazalište mladih Vitez iz susjedne BiH s predstavom ‘Lova do krova’.
-U skolopu festivala održat će se i dvije predstave za djecu koje su uvijek rado posjećene. Cijena ulaznice je 25 kuna, dok je za umirovljenike, studente i učenike 15 kuna – izjavila je Fabičević. Valja napomenuti i kako Bjelovarsko kazalište tokom cijelog rujna prima nove članove. (V. Cindrić)