Zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec, voditeljica Bjelovarskog kazališta Margareta Fabičević te glumac i lutkar Goran Smoljanović najavili su 7. Komedija fest koji će biti održan od 15. do 24. rujna.

-Komedija fest već polako postaje tradicija u našem gradu na koju moramo biti ponosni. Grad Bjelovar od prvog dana podupire ovaj festival i tako će biti i u budućnosti. Uz Bjelovarske odjeke kazališta koji su profesionali festival, bogatstvo je imati i ovako jedan kvalitetan amaterski festival – izjavila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

Voditeljica Bjelovarskog kazališta, Margareta Fabičević najavila je da ove godine gledatelji  mogu očekivati fantastične predstave.

-Najveći cilj nam je da Bjelovarčani uživaju u predstavama i mislim da smo im to omogućili jer su predstave zaista vrhunske. Festival ćemo otvoriti predstavom Punjena ptica iz Nedelišća, a zatvoriti 24. rujna s našom predstavom Sutra pripada meni. Na repertoaru će biti predstave iz sedam kazališnih skupina iz Hrvatske i jedna iz inozemstva. Ulaznice se mogu kupiti od četvrtka u kućica na korzu ili sat vremena prije predstave. Ulaznice su 15 kuna, a za djecu 10 i sve predstave će biti održane u prostoru Bjelovarskog kazališta – izjavila je Fabičević.

Goran Smoljanović, poznati glumac i lutkar predsjedat će komisijom festivala.

-Amatersko kazalište isključivo počiva na ljubavi prema toj igri i to posebno treba cijeniti. Komisija će nagraditi najbolje muške i ženske uloge, kao i najbolju režiju, scenografiju, najbolju predstavu u cjelini, a pri nagradi publike sudjelovat će i sami gledatelji koji će na svakoj ulaznici moći ocijeniti predstavu koju su gledali – rekao je Smoljanović.