Jesenski međunarodni bjelovarski sajam svoja će vrata 27. put otvoriti ovoga petka kada će Gudovac ponovno postati gospodarsko središte Hrvatske. Jedan od najvećih regionalnih sajmova

1) Državna stočarska izložba

Sve više djece tijekom čitavog odrastanja možda neće uspjeti vidjeti prase, kravicu ili konja. Iako ih i dalje zovemo domaćim životinjama, sve su egzotičnije. Državna stočarska izložba jedinstvena je prilika da uživo razgledate sve ono najbolje iz hrvatskih štala, a za što su se obilaskom terena pobrinuli vrijedni i marljivi djelatnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

2) Bogat kulturno-umjetnički program

Tijekom trodnevnog sajmovanja, od petka, 6. rujna do nedjelje, 8. rujna, u Svečanom šatoru pored glavnog ulaza na Bjelovarski sajam održavat će se bogat program u sklopu kojega će nastupiti brojna kulturno-umjetnička društva, pjevački zborovi, orkestri, pučki pjevači, klape iz Bjelovarsko-bilogorske županije pa i šire.

3) Kup mladih uzgajivača

Bambino kup, odnosno Kup mladih uzgajivača goveda posvećen je najmlađim uzgajivačima od dvije do 15 godina. Oni će biti odjeveni u tradicionalne nošnje kraja iz kojeg dolaze, provodit će svoje teliće i rastopit će vam srce.

4) Degustacija domaćih proizvoda

Želite li upoznati i degustirati tradicionalne domaće proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, Gudovac je mjesto na kojemu želite biti. Osim na izložbenim štandovima, sve navedeno prezentirat će se i posluživati u Sajamskom VIP restoranu u suradnji s Baby Beef udrugom.

5) Povoljna cijena ulaznica i besplatan parking

S cjelodnevnom ulaznicom od 30 kuna za odrasle osobe, a 20 kuna za djecu od sedam do 15 godina, grupne posjete i osobe s invaliditetom, Bjelovarski sajam doista je jedan od najpovoljnijih u regiji. Usto, predškolska djeca ne plaćaju ulaznicu. Parkiralište je i dalje besplatno, a zadržana je i besplatna autobusna linija od autobusnog kolodvora u Bjelovaru do glavnog ulaza na sajam.