BJELOVAR – U sjajnoj organizaciji i pred brojnim uglednim gostima, među kojima je bila Bojana Hribljan, Snježana Mišir, Ratko Kovačić, Vladimir Sever, Željko Maletić, Tihomira Djedović, Branko Kašić, Franjo Milčić, Slavko Prišćan i predsjednik Frerdi Pali, Sportska zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije na gala večeri u bjelovarskom hotelu Central proglasila je svoje sportske laureate za prošlu 2018. godinu.

Titulom najboljih sportaša Županije za 2018. godinu okitili su se Ivana Dragišić i Miran Maričić.

Ivana je s ŽRK Bjelovarom osvojila povijesno četvrto mjesto, a izborila je i nastup u Challange Cupu. Njene sjajne igre nisu prošle neprimjetno ni kod Nenada Šoštarića, izbornika ženske rukometne reprezentacije od kojeg je dobila poziv u reprezentaciju. Ivana Dragišić je do ove laskave titule došla u konkurenciji s Anom Piragić, članicom bjelovarskog Taekwondo kluba Omega koja je osvojila brončanu plaketu Zajednice i s Anjom Lončar, članicom Karate kluba Slavko Krivski – Termal iz Daruvara kojoj je pripala srebrna plaketa.

Miranu Maričiću, članu Streljačkog društva Bjelovar 1874, prošla je godina uistinu bila sjajna. Na Europskom prvenstvu u disciplini zračna puška osvojio je drugo mjesta, a na Svjetskom prvenstvu okitio se brončanom medaljom. Tim rezultatom ispunio je kvotu za Olimpijske igre koje će se 202. godine održati u Tokiju. Miran je do titule najboljeg sportaša Županije došao u konkurenciji s Matkom Ognjen, članom Šahovskog kluba Mount Trade iz Garešnice kojem je pripala brončana plaketa i s Željkom Košutićem, istaknutim članom Kuglačkog kluba Bjelovar koji se okitio srebrnom plaketom županijske sportske zajednice.

Za najbolju žensku ekipu proglašen je ŽRK Bjelovar i to ispred drugoplasiranog ŽOK Bjelovara i treće plasiranog STK Bjelovara, dok je u muškoj konkurenciji zlatnu plaketu Zajednice osvojio Kuglački klub Bjelovar i to ispred drugo plasiranog RK Bjelovara i treće plasiranog Odbojkaškog kluba Daruvar.

Nikako ne treba zaboraviti i mlade snage naše sportske županije. Tako je za u konkurenciji kadetkinja najboljom proglašena Ena Daskijević iz Taekwondo kluba Omega, a najboljim kadetom županije za prošlu godinu proglašen je Renato Premužić iz garešničkog Savate kluba Šan. U konkurenciji juniorki zlatnu plaketu osvojila je Karmela Pokopac iz ŽRK Bjelovara, dok je najboljim juniorom županije proglašen Kevin Češljar iz bjelovarskog Taekwondo kluba Fox.

Sportska zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije uručila je plakete i trofeje Zajednice. Ova laskava priznanja otišla su u ruke Vjekoslavu Karakašu, Ivanu Daskijeviću, Košarkaškom klubu Bjelovar, Odbojkaškom klubu Čazma, Nogometnom klubu Brestovac, Kuglačkom klubu Bjelovar i Slavku Bališu,