Prema rezultatima istraživanja agencije Promocija plus objavljenima 24. lipnja 2020. godine, na području II. izborne jedinice Restart koalicija u odnosu na prethodne parlamentarne izbore osvaja jedan mandat više, a koalicija HDZ-HSLS jedan mandat manje. Konkretno, Restartovci bi trebali biti vodeći sa šest saborskih mandata, jednim više od koalicije HDZ-HSLS, dok je treći po snazi s dva osvojena mandata Domovinski pokret Miroslava Škore. Vrlo blizu prelasku izbornog praga nalazi se i Most čiji je nositelj poznati kolumnist Nino Raspudić, a šanse ima i Milan Bandić. S obzirom da se istraživanje odnosi na period od 14. do 22. lipnja, ono ne uzima u obzir koaliciju centra koju su upravo u Bjelovaru obznanili Fokus, Pametno i Stranka s imenom i prezimenom.

Na uzorku od 600 ispitanika s područja II. Izborne jedinice koja obuhvaća istočni dio Zagreba i Zagrebačke županije te Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju, Restart koalicija osvaja 31 posto glasova. Slijede HDZ-HSLS s 28 posto, a potom Domovinski pokret s 11,3 posto, Most s 4,6 i Bandić s 3,6 posto glasova.

Osim što lijeva koalicija dobiva, a desna gubi jedan saborski mandat, istraživanje otkriva i da dvije najveće stranke, HDZ i SDP, gube podršku. Naime, na parlamentarnim izborima 2016. godine koalicija HDZ-a i koalicija SDP-a bili su gotovo izjednačeni, odnosno razlika je bila u korist HDZ-a za nešto više od 600 glasova, od ukupno 195 tisuća birača koji su glasali.

HDZ je osvojio 35,5 posto, a SDP 35,2 posto glasova.

HDZ je, prema anketi Promocije plus, u II. Izbornoj jedinici na 28 posto, što pak znači da je izgubio otprilike jednu petinu svojih birača. Pao je i SDP, ali na 31 posto, što je ipak nešto manje, ali i sasvim dovoljno za jedan mandat više zbog D’Hondtove metode.