Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima proteklog je tjedna boravio u radnom posjetu Daruvaru. Bila je to prilika za sastanak s Povjerenicom Vlade RH u Daruvaru Snježanom Hopp. Teme sastanka bile su funkcioniranje Grada Daruvara od preuzimanja kormila od strane Povjerenice Vlade, ali i pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije projektima, a posebice udrugama i ustanovama koje djeluju na području grada Daruvara. Naime, bjelovarsko-bilogorski župan želi da udruge i ustanove koje djeluju pod nadležnosti Grada Daruvara mogu i dalje normalno funkcionirati unatoč smanjenom financiranju radi Zakonom utvrđenih okolnosti. Stoga će Bjelovarsko-bilogorska županija osigurati dopunske potpore iz redovitog financiranja, ali i potpore iz tekuće pričuve župana Bajsa koje su upravo i predviđene za nepredviđene okolnosti.

U sklopu radnog boravka u gradu Daruvaru župan Bajs je posjetio i Osnovnu školu Vladimira Nazora – Područnu školu Frankopanska u koju je posljednje dvije godine Bjelovarsko-bilogorska županija uložila znatna sredstva. Dosada je u protekle dvije godine uloženo 480 tisuća kuna u sanaciju krova i pokrovnih ploha, dok je ove godine predviđeno ulaganje od 235 tisuća kuna. Župan Bajs posjetio je i daruvarsku Glazbenu školu Brune Bjelinskog, školu pred kojom je sveobuhvatna energetska obnova. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija financijski je pokrila izradu projekta energetske obnove škole koji je prijavljen na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt je vrijedan dva milijuna kuna i obuhvaća sanaciju krovišta, zamjenu stolarije, sanaciju grijanja te obnovu fasade.
-Možemo se pohvaliti da smo drugi predali projekt u Fondu. On je zaprimljenm trenutno je u obradi, a iskreno se nadam da se sve biti pozitivno riješeno – kazala je ravnateljica daruvarske Glazbene škole Brune Bjelinskog Vanda Cegledi.
Uz Glazbenu školu Daruvar obnavljat će se češka Osnovna škola J.A.Kamenskog. Riječ je o dogradnji škole čime će se omogućit i dodatni prostor za potrebe tamošnjeg češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca. Zajednički je to projekt Bjelovarsko-bilogorske županije kao osnivača škole i Saveza Čeha.