Noć muzeja svake godine okuplja sve više Bjelovarčana što je potvrđeno sinoć (petak) kada su Bjelovarčani na otvorenje ove manifestacije došli u iznimno velikom broju. Gradski muzej Bjelovar ne pamti ovako veliki broj posjetitelja zbog čega su organizatori bili iznimno ponosni.
Sve je počelo u 19 sati razgledavanjem stalnog postava uz stručno vodstvo tijekom cijelog programa da bi u 20 sati zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec i ravnatelj muzeja Milan Pavlović otvorili izložbu ‘Devet desetljeća motociklizma s Moto klubom Bjelovar.’

-Kada smo krenuli u ovaj projekt bojali smo se kako će ispasti i nismo znali da li na kvalitetan način možemo pomoći Gradskom muzeju u otvaranju velike izložbe o povijesti motociklizma u Bjelovaru. Inače, bjelovarski motociklizam ima povijest dugu čak devet desetljeća i kroz sve te godine mnogi su sudjelovali u našem radu i ja im se svima zahvaljujem kao i svim zaposlenicima Gradskog muzeja bez kojih ovo ne bi bilo moguće – izjavio je Alen Krce, predsjednik Moto kluba Bjelovar.

Nakon otvaranja bogate i zanimljive izložbe na kojoj su posjetitelji mogli vidjeti stare motore i moto zapise te mnoge trofeje i fotografije uslijedio je razgovor s članovima Moto kluba Bjelovar. Kasnije su posjetitelji pogledali dokumentarni film Zlatno runo – Argonauti s ribnjaka te već u kasnijim večernjim satima razgovarati s kapetanom ekipe Argonauta Tomislavom Smrčekom te kapetanom ekipe Šumara Mladenom Ivezićem i kapetanicom Nereida Marijanom Tomolom Perković. (vec)