Bjelovarsko-bilogorska županija, točnije njena Županijska uprava za ceste nastavlja s obnovom prometnica na području cijele županije. Naime, nakon višegodišnje stanke ponovno se krenulo u program cestogradnje. Tako je nedavno potpisan novi set sporazuma o zajedničkom sufinanciranju obnove prometnica na području Rovišća, Velikog Grđevca, Nove Rače, Kapele, Velikog Trojstva i Ivanske. Sporazume su potpisali Mladen Marušić v.d. ravnatelj Županijske uprave za ceste, uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, s načelnicima spomenutih općina. U konačnici ovaj drugi set Sporazuma obuhvaća obnovu 17 kilometara prometnica vrijednih više od 15 milijuna kuna. Omjer financiranja je 50:50 što znači da će pola iznosa osigurati Županijska uprava za ceste, a drugu polovicu sama jedinica lokalne samouprave. Kada se ovim sporazumima pridodaju već potpisani Sporazumi možemo reći kako je Županijska uprava za ceste do sada potpisala Sporazume za obnovu cesta s 11 jedinica lokalne samouprave. Stoga je za očekivati da se do kraja godine obnovi 20 kilometara prometnica vrijednih oko 20 milijuna kuna na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Jedan od načenika koji je potpisao sporazum je Ivan Kovačić, načelnik Velikog Trojstva čija bi općina trebala dobiti 1100 metra nove prometnice, a okvirna vrijednost tih radova je nešto više od milijun i pol kuna.
-Zahvaljujem našoj županijskoj vlasti i županu Damiru Bajsu što nam je omogućio da da kroz sufinanciranje 50:50 radimo na županijskim cestama. Naša županijska cesta nalazi se u Velikom Trojstvu, a riječ je o specifičnom potezu jer želimo taj dio našeg mjesta urediti i to ne samo cestovno, već i odvodnju, pješačke staze, a želimo i postaviti novu rasvjetu. Naime, tu se nalazi naša škola, ali i turistički objekti kojima se možemo podičiti na nivou čitave županije. Stoga, ako želimo privući turiste, jasno je da naša mjesta moraju biti uređenja, a upravo prometnice tu imaju važnu ulogu – kaže načelnik Ivan Kovačić napominjući kako se dugi niz godina nije ulagalo ovoliko u županijske ceste kao ove godine.