Čim je malo zatoplilo, bjelovarske prometnice okupirali su vrijedni zaposlenici Poduzeća za ceste, koncesionara za održavanje prometnica pod upravljanjem Grada Bjelovara. Tako su sredinom tjedna prionuli farbanju horizontalne signalizacije, a s kako je s radom započela i asfaltna baza, pitanje je trenutka kada će na ceste u centru, ali i okolici Bjelovara, izići teška mehanizacija. Strojno saniranje zimskih oštećenja, što ustvari predstavlja i neslužbeni početak građevinske sezone, trajat će dokle god to dopuste vremenski uvjeti.
– Prometnice obnavljamo tijekom čitave godine, no u proljeće većim intenzitetom jer saniramo štete nastale tijekom zimskih hladnoća. Ova zima bila je dosta gadna, čitav siječanj bio je hladan, a to je rezultiralo dosta velikim oštećenjima – pojašnjava Stipe Ljubičić iz PZC-a, dodajući kako postoje određene prometnice koje su u toliko lošemu stanju da nad njima praktički dežuraju 24 sata dnevno, kao što je, primjerice, Bogovićeva ulica koja će ovih dana ponovno u asfaltiranje.

Na red stižu prigradska naselja

Podsjetimo, rekonstrukcija Bogovićeve financijski je prilično krupan zalogaj, jer osim asfaltnog sloja, potrebno je izmijeniti i kompletne podzemne instalacije. Ti su radovi dovršeni, pa će se tako ove godine najvjerojatnije asfaltirati dio od Mihanovićeve do Livadićeve ulice. Usto, nastasvit će se radovi u Radničkom naselju, a građevinski strojevi bit će i u Cankaervoj ulici, gdje se planira uređenje sve do tvornice stolarije Iveta. Inače, Ljubičić govori kako će se ove godine više pažnje posvetiti asfaltiranju ulica u prigradskim naseljima koje su inače u dosta lošijem stanju od onoih gradskih. Intenzitet i obuhvat radova kao i uvijek, ovisit će o stanju u gradskoj blagajni.
Inače, rupe na cesti mogu se prijaviti na različite adrese, uključivo i policiju, pa čak i na 112, no najbolje se obratiti Gradu Bjelovaru.