Svakog dana u garešnički Komunalac stižu pozitivne reakcije građana na dvije nove službe koje su prošle godine ustrojene unutar te gradske tvrtke. Jedna od njih se odnosi na održavanje javne rasvjete za koju su posebno obučena dvojica zaposlenika te je nabavljeno specijalizirano vozilo s platformom.

-Osim što smo uvoeđenjem ove službe pojeftinili cijenu usluge za naše građane, velika prednost je to što smo dostupniji na terenu i brže rješavamo određene probleme – otkriva nam Dražen Bengez, direktor Komunalca Garešnica. Slične koristi građani imaju i od nove dimnjačarske službe koju na području grada, a od kraja prošle godine i na području općine Berek, obavljaju dvojica zaposlenika.
-Ljudi su jako zadovoljni i redovito s terena dobivamo pozitivne reakcije. Otkako imamo vlastitu dimnjačarsku službu, i cijena ove usluge je pojeftinila, a velika prednost je i to što građani ne moraju uslugu platiti odmah, već po naknadno ispostavljenom računu. Osim toga, povećali smo sigurnost naših građana, s obzirom da se više gotovo ne susrećemo s pokušajima izbjegavanja čišćenja dimnjaka i dimovoda, što je ranije često bio slučaj. Štoviše, ako naši djelatnici nekoga u redovitom obilasku ne zateknu doma, građani nas sami zovu da naknadno dođemo obaviti posao – zadovoljan je Bengez, dodajući kako, s obzirom na odlične rezultate na garešničkom i berečkom području, ovu djelatnost uskoro planiraju proširiti i na područje općina Hercegovac i Velika Trnovitica.