Ivan Katavić, direktor križevačkog KTC-a koji zapošljava 1.400 djelatnika i ostvaruje godišnji promet od oko 1,8 milijardi kuna, dobitnik je ovogodišnje Zlatne kune za životno djelo. KTC je domaći trgovački lanac koji uživa velik ugled kod domaćih dobavljača čiji proizvodni asortiman čini više od 90 posto prodajnog programa firme te raspolaže s trgovačkom mrežom s više od 20 robnih centara, nekoliko poljoprivrednih ljekarni i benzinskih crpki, a uspješno se bave i turističko-ugostiteljskom djelatnošću.

KTC je nedavno stekao veliku pozornost medija najavom da će već početkom sljedeće godine uvode neradne nedjelje.

Uspješni i u Bjelovaru

Upravo je Bjelovar jedan od prvih gradova u kojemu je ta križevačka tvrtka započela svoj impresivan rast. Bjelovarski KTC ove godine proslavio je 18. rođendan, a danas je deseti trgovački lanac po visini godišnjih prihoda. Ivan Katavić poduzetnik je bogate poslovne karijere, a trgovački lanac KTC osnovao je 1993. godine. Njegova vizija koja se temelji na razvoju proizvodnje, posebice hrane, razvila je brojne dugogodišnje suradnje s poljoprivrednim proizvođačima, posebice onima povrtlarskih kultura, stoji na stranicama HGK uz podatak da KTC trenutno surađuje s više od 500 kooperanata.

Prepoznao turizam

Svoj obiteljski posao Ivica Katavić 2007. godini usmjerava i na turističko-ugostiteljsku djelatnost te kupuje Aparthotel Milenij u Baškoj Vodi te hotel u Makarskoj. Član je brojnih udruženja i grupacijama gdje svojim bogatim znanjem i iskustvom kvalitetno pridonosi rješavanju problema djelatnosti trgovine. Dragovoljac je Domovinskog rata, a 2007. godine njegov razvojni i životni put odlikovao je i predsjednik Republike Hrvatske Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića. Ljubitelj je sporta i aktivan je u njegovoj promidžbi među mladim generacijama te je predsjednik Rukometnoga kluba Križevci čiji je KTC sponzor. Otac je dvaju sinova, Ivice i Siniše, i djed je šestero unučadi.