ahvaljujući izvrsnom nastupu Tomislava Johovića (40), ekipa bjelovarske Interventne jedinice policije osvojila je prvo mjesto na natjecanju u preciznom i praktičnom streljaštvu nedavno održanom u Derezi nedaleko Čazme. U obje kategorije Johović je osvojio drugo mjesto pa je u ukupnom bodovanju svojoj jedinici donio pobjedu. Njegovi rezultati možda bi bili još bolji da ga u kretanju nije malo ‘zakočilo’ koljeno koje je operirao prije godinu dana. Bez obzira na to, postigao je odličan uspjeh, posebno ako se zna da se nadmetao s opasnom konkurencijom iz Daruvara, Splita i Zagreba.
Mukotrpne pripreme
-Talent je vrlo bitan za ovaj sport, no potrebno je mnogo trenirati. Pripreme za natjecanje ovise o slobodnom vremenu i financijskim mogućnostima. Uz Policijsku upravu koja mi pomaže u logistici, u pripremama mi pomaže instruktor Siniša Radić koji je zadužen za specijalističku obuku naše Interventne jedinice. Pripreme se sastoje od kondicijskih priprema, vježbi gađanja i priprema koje se rade s oružjem bez pucanja–priča nam Johović. Inače, ovaj interventni policajac se već 20 godina natječe u preciznom gađanju, a to je disciplina koja mu očito dobro ‘leži’, jer posljednjih godina uredno osvaja prva mjesta u toj kategoriji.
-Meta je inače postavljena na udaljenost od 25 metara, no mi gađamo s udaljenosti od 15 metara. Što se tiče praktičnog gađanja, u to sam se uključio prije tri godine. Udaljenost meta varira i može se kretati od metar i pol do 15 metara. Puca se na poligonu po metama koje su fiksirane ili se podižu u datom trenutku. Tu je vrlo bitna brzina, preciznost, no vrijeme je ipak presudan faktor–kaže Johović.
Od početka u Domovinskom ratu
Inače, Johović se odmah nakon odslužene vojske s 19 godina priključio specijalnoj policiji legendarnih bjelovarskih Omega i zajedno s ostalim pripadnicima krenuo u Domovinski rat. Kada je postrojba ukinuta, prešao je u Interventnu jedinicu u kojoj je danas vodič službenog psa za detekciju eksploziva. Aktivni policajac je više od 20 godina, a u ‘oštrom oku i mirnoj ruci’ zasigurno mu pomaže dugogodišnje aktivno članstvo u čazmanskom Streljačkom klubu Čazmatrans i Lovačkoj udruzi Lane iz Šandrovca.