KUGLANJE PRVA KUGLAČKA LIGA – 14. KOLO

Poštar   5
Bjelovar3

Nikola Muše – Zlatko Betlehem 1:0 (604:593), Ivan Totić – Marijan Štefoić 0:1 (566:573), Ljubo Žuljević – Darko
Kasumović 0:1 (557:588), Milan Kolić + Goran Žubrinić – Marijan Vokšan 0:1 (528+45:593), Tihomir Lasić – Siniša Šantek 1:0 (619:547, Anđelko Grubar – Željko Košutić 1:0 (573:568)

Kuglači Bjelovara već su nekoliko puta ove sezone bili u sjajnoj poziciji da se s gostovanja vrate s bodovima i da se tako umiješaju među najbolje Hrvatske momčadi, ali obavezno su se vračali kratkih rukava. Tako je bilo i prošle subote kad su se s gostovanja iz Splita vratili praznih ruku, s tim što su im domaći Poštari nudili minimalno bod. Naime, bod iz Splita bio bi sjajan, a Topnici su ga imali u rukama, no, nisu ga znali uzeti.

Šteta, što drugo reći. Presudilo je iskustvo. Poštar je iskusna momčad koja je znala materijalizirati prednost svoje kuglane. Međutim, usprkos svemu morali smo uzeti barem jedan bod, jer praktično smo ga imali u rukama – kao da mu još uvijek nije jasno na koji način su njegovi kuglači ponovo izgubili dobivenu utakmicu.

Počelo je sjajno za Topnike. U prvom bloku Betlehem nije mogao uhvatiti raspoloženog Mušu koji je ujedno i najbolji igrač Poštara. Zato je Štefoić skromnim rezultatom dobio Totića, a kad je Kasumoviću bilo dovoljno 588 čunjeva za pobjedu nad Žuljevićem kao da su bodovi već bili spakirani i spremni za put prema Bjelovaru. Naime, u drugom bloku Vokšan je razbio dvojac Kolić i Žubrinić, ali podbacili su Siniša Šantek i Željko Košutić koji nisu imali dovoljno hrabrosti i nisu znali konkretizirati splitsku pobjedu.

Ma, Šantek prošli tjedan nije trenirao zbog viroze i znao sam da će mu biti teško protiv Lasića. Ipak, usprkos virozi 547 srušenih čunjeva za njega je skromno. Međutim, potpuno je podbacio Željko Košutić, On je imao sjajnu priliku da uzme pobjedu i da donese bod s kojim bi bili više nego zadovoljni. Naime, Željko je uhvatio zaostatak, no, u zadnjem setu bacao je jako loše i tako ostao bez dobitnog boda

– komentirao je trener Blaško i dodao kako Topnici u subotu na Gradskoj kuglani igraju protiv Fortune kojoj još uvijek gori pod petama i koja još nije osigurala ostanak u Prvoj ligi.