RUKOMET PREMIJER LIGA – 17. KOLO

Nakon pomalo razočaravajućeg prošlotjednog nastupa i pomalo sramotnog pristupa na otvorenju drugog dijela sezone na utakmici s Moslavinom, rukometaši Bjelovara odgovorili su na pravi način i kako to dolikuje pravim sportašima. S vrlo zahtjevnog gostovanja u Karlovcu vratili su se s neriješenim rezultatom, ali nakon igre koja vrača vjeru u bjelovarski rukomet i koja je potvrdila kako Kesizupci imaju kvalitetnu, nadarenu i homogenu domaću momčad kojoj je logistika najveći problem. No, taj problem više nije do igrača.

Karlovac27
Bjelovar 27

Iako je Karlovac znatno oslabljen u odnosu na jesenski dio prvenstva, a protiv Bjelovara nastupio je i bez suspendiranog Vuke Borozana, inače svog najboljeg igrača, neriješeno Kesizubaca više je nego zasluženo s tim da su Bjelovarci bili i vrlo blizu pobjede.

I mi smo u nazad godinu dana oslabljeni za gotovo pola momčadi pa nas nitko ništa ne pita – naglasio je razmišljao trener Dalibor Sokač i nastavio – E, sad ovu dobru igru moramo potvrditi u subotu protiv Đakova. Inače, u Karlovcu je bilo više nego sjajno. Igrali smo kako treba, borili se za svaku loptu, u obrani smo bili neprelazni tako da nema potreba bilo koga isticati. Sad trebamo nastaviti s takvim igrama kako bi uhvatili kontinuitet jer on nam je najpotrebniji za miran nastavak prvenstva.

Zbog bolesti u Karlovac nije otputovao vratar Janđel, ali Prvonožac je branio odlično i s 11 obrana bio jedan od istaknutijih igrača. Valinčić je ponovo bio sjajan u obrani i u napadu, Vidaković najefi kasniji i neuhvatljiv na krilu, Šimunović je prepoznatljivo borbenom nastupu u obrani dodao i velikih pet pogodaka u napadu, Ezgeta je ponovo bio ubojit, a Igor Gašparović je i u Karlovcu potvrdio kako je jedan od najboljih bjelovarskih rukometaša. Međutim, u tom veselom ozračju ipak se provukla doza praznine. Naime, Kesizupci su u Karlovcu trebali pobijediti i već su imali zapakirane bodove, ali ovom prilikom zagrebački sudački par Hunjadi – Zečević nije im dozvolio da nadahnutu igru okrune pobjedom. U 38. minuti Bjelovarčani su imali tri pogotka prednosti, ali suci su čudnim odlukama vratili Karlovac u život i do kraja utakmice držali neriješeni rezultat.