MALI NOGOMET ZAVRŠNICA DVORANSKOG MALONOGOMETNOG PRVENSTVA PETICA U 18

Drugo mjesto pripalo je Čazmi, treći su bili juniori Daruvara, a drvena medalja za četvrto mjesto pripala je momčadi Rovišća 1

Kako i seniorsko, tako i juniorsko dvoransko prvenstvo u malom nogometu nije naišli na veliki interes kod županijskih klubova. Samo sedam županijskih klubova odlučilo je svoje juniore prijaviti za turnir koji je u tri skupine i kroz tri vikenda igran po dvoranama u Lipiku, Garešnici i Bjelovaru. Takvo natjecanje, bez juniora Hajduka iz Hercegovca, Garića, Zdenke, Bilogorca, ali pogotovo bez NK Bjelovara i Mladosti iz Ždralova, koji su nosioci nogometa u Županiji, gubi smisao i nikome nije potreban.

Naime, cilj ovakvog natjecanja je da se na jednom mjestu i u jednom natjecanju okupe svi juniori iz županijskih klubova kako bi upravo NK Bjelovar i Mladost mogli vidjeti kvalitetu i pojedine igrače koji zaslužuju veću pažnju. Ovako, u protekla tri vikenda viđeno je tek nekoliko interesantnijih utakmica koje nisu polučile veću pažnju i koje nisu bile bogate kvalitetnim igračima, a i fi nalni dan je protekao bez pravog malonogometnog užitka. Međutim, u ovu priču ne spada HNK Daruvar koji je imao što pokazati i koji ne mora brinuti za budućnosti.

Njihovi treneri, ali i klupska uprava koja je napokon dobro organizirala klub, odgojili su sjajnu kadetsku generaciju nogometaša koja je na ovom prvenstvu u konkurenciji juniora osvojila prvo mjesto. Osim toga, kadeti Daruvara su do naslova prvaka došli kvalitetnim nogometom, zavidnim tehničkim znanjem malog nogometa koji je bio lišen čudnih poteza u obliku bjesomučnog napucavanja, uklizavanja, centriranja i drugih ne malonogometnih poteza kojima su ostale momčadi bile sklone.

Kadeti Daruvara oduševili su i kulturnim i sportskim ponašanjem koje je zaslužilo i više od pehara za osvojeno prvo mjesto. Finale su zasluženo izborili i juniori Čazme koji su u fi nalnoj utakmici pružili sjajan otpor mladim Daruvarčanima i bili vrlo blizu iznenađenja. Daruvarska škola nogometa nagrađena je i trećim mjestom koje je pripalo njihovoj juniorskoj momčadi, dok je momčad Rovišća 1 osvojila četvrto mjesto, a njihov igrač Ivan Filić s osam postignutih pogodaka proglašen je najboljim strijelcem turnira. Od momčadi koje se nisu okitile jednim od vodećih četiri mjesta treba istaknuti juniore Sloge koji su prema prikazanom zaslužili puno bolje mjesto.