redakcija web

Poštovani čitatelji,

mnogo je zbrke ovih dana na malom medijskom tržištu Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, iako pomnom čitatelju nije teško razaznati tko je tko i što je što. Bjelovarac Novi je tjednik čiji je svaki tekst potpisan i uvijek se zna tko ga je napisao, uredio i grafički opremio. Zato se volimo zvati “novine s potpisom“. Naš svaki novinar ima ime i prezime i čitatelj u svakom trenutku zna kome eventualno može uputiti kritiku ili čak pohvalu. Ne skrivamo se iza nepotpisanih tekstova i tuđih redakcija. Uvijek i u svakom trenutku spremni smo odgovorno stati ispred svakog čitatelja i dati mu svaki odgovor, jer mi naše čitatelje i poslovne partnere nadasve cijenimo i poštujemo.

U našem tjedniku pišu iskusni etablirani novinari s godinama iskustva u novinarstvu. Svi oni žive i rade u Bjelovaru i dobro su im poznate sve društvene, političke i gospodarske prilike u našoj županiji i zato im se često obraćate i vjerujete im.

Igor Kokoruš, njegove gospodarske analize i otkrića nerijetko prenose i nacionalne dnevne novine, a političke žaoke rijetko su koga zaobišle.

Ivan Karačony, najljubazniji i najpristojniji novinar koji u svakom broju donosi velike i teške priče i sudbine “malih” ljudi.

Dean Vitanović, tiho i bez puno priče ulazi u najdublje probleme poljoprivrede, ali vrlo često zaviruje u dvorišta susjednih općina i razotkriva njihove pikanterije.

Damir Župan, doajen sportskog novinarstva koji sport zapravo živi, pa osim sportskih rezultata otvara vrata prostorija čelnika sportskih klubova i propituje stanje.

Mario Kapelac, grafički urednik kojemu nikada nije dosta novinarskog teksta, dobrih fotografija i još bolje opreme, čovjek kojemu je vizualni izgled novina važniji od svega.

Jasna Hagnjer Bosanac, osoba je čije uratke ne vidite potpisane na stranicama Bjelovarca Novog, ali zato svaka obavijest o smrti, tužno sjećanje,zahvala ili mali oglas pređe preko njezinih ruku.

I na kraju, prva među jednakima, Ivanka Štedul. Glavna urednica i direktorica, zadužena da plaća bude svakog mjeseca u dan, da se plate sve obveze državi i dobavljačima. Inzistira da novine budu atraktivne, a informacije točne, korektne i provjerene.

Eto, to smo mi: Bjelovarac Novi

Vjerujem da ćemo se s čitateljima uspješno družiti još jako dugo!

Ako želite biti dio našeg tima ili samo pisati za Bjelovarac Novi, javite nam se, dogovorit ćemo se…

S poštovanjem,

Ivanka Štedul
glavna urednica