Poznavatelji političkih aktivnosti Višnje Biljan znaju da je riječ o ženi sa stavom koja bi se iz saborske klupe svakako borila za projekte od ključnog značaja za Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i čitavu regiju

Višnja Biljan jedna je od najiskusnijih bjelovarskih političarki, udovica je i majka troje djece. Višegodišnja je članica HDZ-a i članica Županijskog vijeća. Zahvaljujući sustavu preferencijalnog glasovanja, Višnja Biljan na predstojećim parlamentarnim izborima može očekivati izravnu podršku svojih sugrađana, ali i birača sa šireg područja s obzirom da je jedina žena na listi Domoljubne koalicije iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Tim više jer oni koji prate njezin rad znaju da je riječ o ženi sa stavom koja bi se iz saborske klupe svakako borila za projekte od ključnog značaja za Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i čitavu regiju.
Zašto glasovati za Domoljubnu koaliciju?
– Domoljubna lista ima stručne ljude na svim svojim listama, pa tako i na onima za II. izbornu jedinicu. Naš program zalaže za se za gospodarski oporavak države u cjelini, ali i svih državnih područja. Pri tomu će biti mjesta i za socijalne programe, a poseban naglasak bit će zaustavljanje trenda iseljavanja mladih, za razliku od vlasti na odlasku koja govori o 500 novih radnih mjesta tjedno i padu stope nezaposlenosti, a odlazak stotinu tisuća mladih iz Hrvatske očito smatra svojim velikim uspjehom. Mi imamo pripremljene programe u svim područjima s posebnim naglaskom na gospodarski rast i razvoj, zapošljavanje, zdravstvo i socijalnu politiku, pravnu stabilnosti i društvo, demografiju, obrazovanje i znanost.
Što građani koji vam pruže povjerenje na izborima mogu očekivati od vas kao saborske zastupnice?
– Već sam godinama u politici i dobro poznajem prilike i u Bjelovaru gdje sam niz godina bila gradska vijećnica, ali i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje sam članica Skupštine. Oni me poznaju znaju da sam osoba sa stavom i da sam uvijek zastupala interese građana. Ulaskom u Sabor tražila bih da Bjelovarsko-bilogorska županija, koja je do sada bila kontinuirano zapostavljena, dobije mjesto koje zaslužuje. Kao zastupnica pobjedničke koalicije sigurno bih mogla potaknuti razvojni program za područje grada Bjelovara i cijele Bjelovarsko-bilogorske županije.
BJN: Sve su glasnija šuškanja da HDZ neće imati kandidata na sljedećim lokalnim izborima?
– Kao najjača stranka u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji HDZ si ne može i ne smije dopustiti da nema kandidata za gradonačelnika Bjelovara i bjelovarsko-bilogorskog župana i ja vas uvjeravam da se to neće dogoditi.