-Cijeli čazmanski kraj zaslužuje imati svog predstavnika u Hrvatskom saboru, a svađalačka politika i osobni interesi pojedinaca nisu išli na korist Čazme- poručuje Grčić

Kao Čazmanac i čovjek koji je odradio prvi gradonačelnički mandat u tom gradu predsjednik Autohtone hrvatske seljačke stranke Stanko Grčić smatra da je njegov grad zaslužio bolje i više nego što je dobio u zadnje četiri godine. Čazma nije iskoristila niz svojih komparativnih prednosti koje ima i stoga sve više zaostaje u gospodarskom razvoju. Kao sedmopozicionirani na izbornoj listi koalicije Hrvatska raste u II. izbornoj jedinici Stanko Grčić ima najbolje izglede za ulazak u Sabor kao predstavnik čazmanskog kraja.
Zakazala gradska vlast
-Čazma i cijeli čazmanski kraj zaslužuje imati svog predstavnika u Hrvatskom saboru. Čazma treba mora i zaslužuje rasti kako već to kaže ime naše vjerujem, pobjedničke koalicije. Stoga ću ukoliko dobijem povjerenje građana učiniti sve što je potrebno da se to i počne ostvarivati u čazmanskom kraju – kaže Stanko Grčić i dodaje kako aktualna gradska vlast nije iskoristila sve prednosti koje Čazma ima i stoga je grad izgubio dragocjeno vrijeme ne koristeći postojeće potencijale za razvoj i boljitak Čazme.
-Prije svega tu mislim na blizinu Zagreba što je velika prednost kod privlačenja investicija i stvaranje poduzetničkog ozračja. Još prije 15 godina za mog gradonačelničkog mandata postojali su planovi i velik broj dobrih tvrtki i obrtnika koji su to mogli provesti u djelo i stvarati nova radna mjesta, no ova Gradska uprava je to propustila ostvariti. Gospodarski planovi razvoja su pet-šest puta mijenjani i nema kontinuiteta, stoga Čazma nije iskoristila velike potencijale koje ima – napominje Grčić.
Ulazak A-HSS.-a u Hrvatski Sabor otvorio bi nove puteve i mogućnosti za realizaciju planova gospodarskog razvoja Čazme. No, za to je potrebna i suradnja gradskih vlasti sa Županijom i državnim institucijama koje do da sada nije bilo, čime je nanijeta velika šteta građanima Čazme.
Bez svađalačke politike
-Ja ću učiniti sve da se postojeći planovi realiziraju, no tu se gradske vlasti moraju drugačije postaviti. Rekao bih da svađalačka politika prema državi i osobni animoziteti u odnosu na županijske čelnike nikako nisu išli u korist Čazmi i rezultat je ovakvo zaostajanje u gospodarskom razvoju koje se nije trebalo i smjelo dogoditi- kaže predsjednik A-HSS-a Stanko Grčić.
Kao Čazmanac i čovjek koji je dugo vremena u političkom životu Grčić vjeruje da je programom koji nudi A-HSS pogodio interese i potrebe birača u čazmanskom kraju, a kao prioritet se nameće rješavanje problema obespravljenog sela i proizvodnje hrane, što je prepoznato i dobro prihvaćeno od strane građana, o čemu svjedoči i porast broja članova stranke. A-HSS u Čazmi stalno raste i dobiva nove članove i sada broji preko 200 članova, što će zasigurno rezultirati dobrim izbornim rezultatom.

Izgubljeno oko 400 milijuna kuna
– U zadnjih 15 godina Grad Čazma je raspolagao sa 400 milijuna kuna javnog novca, novca poreznih obveznika,no ništa nije učinjeno da se otvore nova radna mjesta, postavlja se pitanje gdje je novac i na što je utrošen. Učinjeni su pomaci u vodovodnoj mreži i odvodnji, te obnovi cesta, ali to je rezultat ranije dogovorenih projekata, van gradskog proračuna, odnosno potpora sa državne razine. Posljedica takve politike gradske vlasti koja je najodgovornija za stanje je da jedino komunalno poduzeće nešto radi i stvara. Čazma zaslužuje bolje i više, zaslužuje rast i razvoj, zaslužuje istaknuto mjesto u našoj Županiji i lijepoj našoj, to je ono što joj A-HSS a može osigurati – kaže Stanko Grčić.